Brazilië uitshirt 2024-2025 geïnspireerd door Atlantische Oceaan

Brazilië draagt tijdens de Copa América 2024 in de Verenigde Staten het nieuwe Brazilië uitshirt 2024-2025. In dit voetbalshirt speelt het Braziliaanse voetbalelftal ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Bovendien worden deze voetbalshirts door het Braziliaanse vrouwenvoetbalelftal gedragen tijdens de uitwedstrijden. In de thuiswedstrijden dragen deze teams het Brazilië thuisshirt 2024-2025. Ook dit jaar is Nike weer de producent van de Brazilië voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 1997.

Geïnspireerd door de Atlantische Oceaan en de natuur! 

Het Nike Brazilië uitshirt 2024-2025 is geïnspireerd door de chaotische natuurlijke schoonheid van Braziliaanse stranden en jungles! We moeten toegeven: de all-over print op het voetbalshirt ziet er ook vrij chaotisch uit. Dit betreft een all-over print van golven in twee tinten blauw, als verwijzing naar de Braziliaanse kust, die zich uitstrekt over meer dan 7.000 kilometer, en de Atlantische Oceaan. Het golvende patroon op het tenue is bovendien een knipoog naar de Braziliaanse textielindustrie. De turquoise accenten op het Brazilië Copa América 2024 uitshirt geven het voetbalshirt net die extra fashion look. De kraag en de band aan de onderkant van de mouwen zijn namelijk turquoise. De kraag heeft hetzelfde design als die van het thuisshirt. Dit betreft een combinatie tussen een v-hals en een gevouwen kraag. De golvende look van het Brazilië uitshirt wordt nog eens versterkt door de twee golven in de kleuren van de Braziliaanse vlag op de zijkanten van het tenue. Deze zijn namelijk groen en geel.

Ook het feit dat het logo van de Braziliaanse voetbalbond op het midden van de borst staat heeft een betekenis. Dit was voor het laatst het geval in 2004, toen Brazilië de Copa América won. In de finale in het Estadio Nacional in Lima versloeg Brazilië Argentinië met 3-2 na het nemen van strafschoppen. Bij Brazilië speelden destijds spelers als Alex, Edu, Luís Fabiano en Adriano. De swoosh op de rechterborst van het Brazilië uitshirt is geel. Last but not least bevat de binnenkant van de hals nog een graphic in de kleuren van de vlag. Hier staat een ruit met daarin een wereldbol en de tekst: ‘’Brasil Para Todos’’ (Brazilië voor altijd).

De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers en speelsters dragen) hebben nog een speciale structuur, die door Nike het ‘’metaprisma’’ effect genoemd wordt. Dit concept versterkt de kleuren van het uitshirt door gebruik te maken van licht en beweging. Hierdoor heeft het voetbalshirt een snelle en frisse uitstraling!

Het Nike Brazilië uittenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een gele band. De sokken zijn blauw en bevatten aan de bovenkant een turquoise vlak met blauwe golven. Dit betreft hetzelfde patroon als op het voetbalshirt.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. Beide systemen zijn in de stof van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic/match voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. Deze versie heeft een knit structuur, vallen meer getailleerd, zijn lichter en hebben extra ventilatiezones. 
  • Pasvorm: Replica - Normaal. Authentic - SlimFit. 

Brazilië uitshirt bestellen

Het Nike Brazilië uitshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164, 176) is het voetbalshirt € 79,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking! 

Brazilië uitshirt 2024-2025 geïnspireerd door Atlantische Oceaan
Brazilië uitshirt 2024-2025 geïnspireerd door Atlantische Oceaan