Dit zijn de rugnummers van Brazilië tijdens WK 2022

Brazilië bondscoach Tite heeft deze week de Brazilië WK 2022 selectie bekend gemaakt en ook alle rugnummers van de spelers zijn bekend! De spelers van het Braziliaans voetbalelftal dragen het nummer niet alleen op de achterkant van de Brazilië WK 2022 voetbalshirts, maar ook op de borst. De FIFA stelt het namelijk verplicht om tijdens de interlands ook een borstnummer op de voorzijde van het voetbalshirt te dragen. De bedrukking van de spelersnamen en nummers op de Brazilië tenues betreft een geheel nieuwe bedrukking, welke afgelopen zomer door de Braziliaanse voetbalbond en Nike tegelijkertijd met de WK voetbalshirts werd gelanceerd. In dit artikel geven we een overzicht van de rugnummers die de spelers op het tenue dragen tijdens het WK. In dit artikel bespreken we bovendien de stijl van de officiële Brazilië bedrukking 2022-2023.

Brazilië rugnummers WK 2022

De Brazilië WK 2022 voetbalshirts worden door het nationale voetbalelftal ook nog na het WK gedragen. Dit betekent niet dat de spelers dan nog hetzelfde rugnummer hebben.

 1. Allisson

 2. Danilo

 3. Thiago Silva

 4. Marquinhos

 5. Casemiro

 6. Alex Sandro

 7. Paquetá

 8. Fred

 9. Richarlison

 10. Neymar

 11. Raphinha

 12. Weverton

 13. Dani Alves

 14. Éder Militão

 15. Fabinho

 16. Alex Telles

 17. Bruno Guimarães

 18. Gabriel Jesus

 19. Antony

 20. Vinícius Júnior

 21. Rodrygo

 22. Éverton Ribeiro

 23. Ederson

 24. Bremer

 25. Pedro

 26. Martinelli

Stijl officiële Brazilië bedrukking 2022-2023

Het lettertype van de officiële Brazilië bedrukking 2022-2023 betreft een vrij speels font. Of dit te maken heeft met het thema van de Brazilië WK voetbalshirts is de vraag. De Brazilië voetbalshirts hebben namelijk een print die geïnspireerd is door de huid van een jaguar. De stijl van de bedrukking kan natuurlijk ook alles te maken hebben met de creatieve speelstijl van het nationale elftal. De rugnummers hebben in ieder geval een knikje aan de boven- en/of onderkant. Op het thuisshirt is deze bedrukking overwegend groen met een donkerblauwe omlijning. De rugnummers bevatten aan de onderkant het logo van de voetbalbond en bvoen het rugnummer staan de namen van de spelers. De letters van de namen hebben ook een speelse look en zijn op het thuisshirt volledig groen. Deze letters bevatten niet het logo van de Braziliaanse voetbalbond. Het borstnummer staat op het midden van de borst, net iets onder de hoogte van de logo's van Nike en de voetbalbond. Op het blauwe uitshirt is de bedrukking van Brazilië volledig geel.

Brazilië voetbalshirt met officiële bedrukking bestellen

De Brazilië WK 2022 voetbalshirts kun je in de onderstaande winkels met officiële bedrukking bestellen. Je kunt er zowel voor kiezen om de naam en het rugnummer van een speler te laten bedrukken als je eigen naam en nummer. Dit heeft wel een meerprijs van € 20,- tot € 25,-. Deze prijs komt bovenop de reguliere prijs van de tenues. Voor volwassenen is het voetbalshirt zonder bedrukking € 90,- en voor kinderen € 70,-. Check bovendien andere Brazilië producten in deze winkels!

Bestel je Brazilië voetbalshirt met officiële bedrukking in de Brazilië fanshop!  (inclusief losse bedrukkingen) 

of de officiële NIKE SHOP 

Officiële Brazilië bedrukking 2022-2023

Officiële Brazilië bedrukking 2022-2023

Officiële Brazilië bedrukking 2022-2023