Brazilië Copa América 2024 thuisshirt viert heritage

Het Brazilië Copa América 2024 thuisshirt is officieel gepresenteerd door Nike en de Braziliaanse voetbalbond met het motto ‘’Brazil Para Todos’’ (Brazilië voor alles)! In dit tenue speelt het Braziliaanse voetbalelftal niet alleen de Copa América thuiswedstrijden, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026 tijdens de periode 2024-2025. Het voetbalshirt wordt ook door het vrouwenteam van Brazilië gedragen. Tijdens de uitwedstrijden dragen deze teams het Brazilië uitshirt 2024-2025

Een ode aan het florerende Brazilië!

Het Nike Brazilië thuisshirt 2024-2025 is een ware mix van architectuur, muziek en de natuurlijke wonderen van het land! Het voetbalshirt bevat namelijk een all-over print die het natuurlijke erfgoed van het land viert. Verschillende details van Brazilië zijn gemixt in het rijk gestructureerde patroon tegen de kenmerkende gele achtergrond. In de all-over print zien we met wat fantasie muzieknoten, ara’s, de Suikerbroodberg en natuurlijk de wereldberoemde stranden van de Copa Cabana!

Uiteraard bevat het Brazilië voetbalshirt ook groene details, waardoor het tenue ook dit jaar weer in stijl is van de nationale vlag. De kraag van het voetbalshirt is namelijk groen. Dit betreft een geheel nieuwe retro kraag. Het is een combinatie tussen een subtiele v-hals en een gevouwen kraag. Ook het Engeland EK 2024 voetbalshirt heeft eenzelfde soort kraag. De band aan de onderkant van de mouwen heeft ook een speciaal patroon. Dit betreft een print van blauwe en groene golven, verwijzend naar de golven van de Atlantische Oceaan. Het shirt staat echter bol van details. Zo is het logo van de Braziliaanse voetbalbond (Confederação Brasileira de Futebol/ CBF) op het midden van de borst geplaatst en niet zonder achterliggende redenen. Ook op de voetbalshirts van twintig jaar geleden stond de badge van de bond op het midden van de borst en toen (2004) won ‘’A Seleção’’ de Copa América. Boven het logo staan vijf groene sterren, die verwijzen naar de gewonnen WK’s van 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002). De swoosh van Nike prijkt in het groen op de linkerborst. Ook aan de binnenkant van de hals is een detail verwerkt. Hier staat een ruit met daarin een wereldbol en de naam van de campagne: Brasil Para Todos. In dit detail is een gradiënt effect verwerkt.

Last but not least bevatten de authentic voetbalshirts (de versie die de spelers en speelsters dragen) nog een special effect, welke door Nike ‘’Metaprisma’’ genoemd wordt. Dit is een speciaal concept, die de kleuren van het voetbalshirt versterkt door licht en beweging. Hierdoor heeft het voetbalshirt niet alleen een frisse uitstraling, maar ook een snelle!

Het Brazilië Copa América tenue 20224-2025 wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met contrasterende accenten. De sokken zijn wit met aan de bovenkant blauwe en gele lijnen!

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie & zijn in het materiaal verwerkt. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. Deze tenues vallen meer getailleerd, hebben een knit structuur en zijn ook lichter.
  • Pasvorm: Replica – Normaal. Authentic – SlimFit

Brazilië voetbalshirt bestellen

Het Nike Brazilië thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL)is het voetbalshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De authentic voetbalshirts zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en zijn € 149,95. In deze winkels kun je de Brazilië tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt! 

Brazilië Copa América 2024 thuisshirt viert heritage
Brazilië Copa América 2024 thuisshirt viert heritage