15 september 2022

Frankrijk uitshirt 2022-2023

Het nieuwe Frankrijk uitshirt 2022-2023 is officieel bekend gemaakt! Dit betreft het tenue waarin het Franse voetbalelftal de WK 2022 uitwedstrijden speelt en de andere interlands buiten eigen land in de periode 2022-2023. Het nieuwe tenue wordt ook gedragen door het Franse vrouwenvoetbalelftal tijdens de voorbereiding op het WK van 2023. De mannen van Frankrijk spelen tijdens het WK in Qatar in de poulefase in poule D tegen Australië, Denemarken en Tunesië. Nike is sinds medio 2011 de kledingsponsor van het keurkorps van bondscoach Didier Deschamps en is ook verantwoordelijk voor de productie en het ontwerp van de Frankrijk WK 2022 voetbalshirts.

Frankrijk WK 2022 uitshirt

Het Frankrijk uitshirt 2022-2023 is, zoals bijna altijd het geval is, overwegend wit en bevat een all-over print van iconische momenten uit de historie van Frankrijk en bovendien verschillende bezienswaardigheden. De print bevat onder andere een verwijzing naar de Franse revolutie van 1789, de Cockerel (de haan), botanische versieringen, de Arc de Triomphe en Clairefontaine. De print op het tenue betreft een zogenaamde ''Toile de Jouy'' print. Dit is de Franse benaming voor een decoratiepatroon dat bestaat uit een witte of gebroken witte achtergrond, waarop een herhaald patroon van vrij complexe scenes en kenmerken is uitgebeeld. Vaak worden hiervoor pastorale thema's gekozen, zoals een stel die romantisch aan het picknicken is of een bos bloemen. Op het Frankrijk uitshirt is de print natuurlijk helemaal toegespitst op de rijke historie van het land. 

De logo's van Nike en de Franse voetbalbond op het voetbalshirt zijn blauw. De rechterborst bevat de swoosh van Nike en de linkerborst het logo van de Franse voetbalbond, de Fédération Française de Football (FFF). Boven het logo van de voetbalbond staan twee blauwe sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1998 en 2018. De zijkanten van de onderkant van het tenue bevatten een driehoek in de kleuren van de nationale vlag: blauw/wit/rood. Het Frankrijk uitshirt heeft verder alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het tenue bevat namelijk een ronde hals met daaronder een ronding. Deze ronding komt ook weer terug op de achterzijde van het tenue. In de binnenkant van de hals is het bekende motto van ''Les Bleus'' verwerkt: ''Nos Differences Nous Unissent'' (Onze verschillende verenigen ons). Het Frankrijk uittenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje, waarop de logo's van de Franse voetbalbond en Nike in het blauw staan. De zijkanten van het voetbalbroekje bevatten een opening met een vlak in de kleuren van de Franse vlag. Het voetbalbroekje bevat ook details in de kleuren van de Franse vlag. De kousen van het Frankrijk uittenue zijn wit met een ''Toile de Jouy'' print en een blauwe swoosh. 

Zoals alle Nike tenues zijn de Frankrijk voetbalshirts onderdeel van het Nike Move To Zero programma. Dit betekent dat de tenues zijn geproduceerd van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. De voetbalshirts bevatten ook weer de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic/match voetbalshirts (de spelersversie) zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues en voor ventilatie. De authentic tenues vallen alleen meer getailleerd, zijn lichter en zijn uitgerust met extra ventilatiezones.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Frankrijk uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot begin 2024 wordt gedragen door het Franse mannen- en vrouwenvoetbalelftal en check ook het Frankrijk thuisshirt 2022-2023.

Frankrijk uitshirt bestellen

Het nieuwe Frankrijk uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels kun je de Frankrijk tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als de spelers op het tenue dragen.

Bestel het Frankrijk uitshirt direct in de officiële Frankrijk fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of de NIKE SHOP!

of deze winkel! 

Frankrijk uitshirt 2022-2023

Frankrijk uitshirt 2022-2023