1 december 2021

Portugal uitshirt 2022-2023 uitgelekt

De eerste informatie over het Portugal uitshirt 2022-2023 is afgelopen weekend uitgelekt via footyheadlines. Het is nog even afwachten of deze informatie klopt. Pas medio september 2022 lanceren Nike en de Portugese voetbalbond namelijk het nieuwe uittenue van het Portugese voetbalelftal. In dit tenue speelt het team van bondscoach Fernando Santos de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2024 en, als het zich plaatst voor het WK, ook de WK 2022 uitwedstrijden in Qatar.

Portugal WK 2022 uitshirt wordt beige

Nike is in ieder geval verantwoordelijk voor het design van de nieuwe Portugal tenues. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 1997 en het contract loopt nog tot zeker tot en met de zomer van 2024. Volgens footyheadlines wordt het nieuwste Portugal uitshirt overwegend beige/creme met blauwe (door Nike ''Obsidian'' genoemd) en rode (''Pepper Red'') details. Hoe deze kleuren terug komen in het nieuwe uittenue van Portugal is niet bekend. Wel weten we dat Nike komend jaar een nieuw template introduceert en veel nieuwe tenues dit template bevatten. Een onderdeel van dit template is dat de tenues een hoge ronde hals hebben en een strakkere pasvorm. De tenues van Nike hebben vanaf het seizoen 2022-2023 een unieke snit, waarbij alles draait om vrije beweging. Bovendien lijken de tenues een plastic taping te bevatten, vergelijkbaar met die van de Nike compressiekleding, waardoor de tenues nog getailleerder om het lichaam vallen.

Footyheadlines maakte ook een mogelijk design van het nieuwe tenue. De donkerblauwe details komen daarbij terug in een vlak rondom de hals en in de logo's van Nike en de voetbalbond op de borst. Op de afbeelding betreft het logo van de Federação Portuguesa de Futebol (FPF) een monochroom logo. Dit logo heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het nieuwe uittenue. De rode details komen op de afbeelding van footyheadlines vooral terug in de band aan de onderkant van de mouwen.

Wat we wel zeker weten is dat de Portugal uitshirts 2022-2023 weer zijn uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic tenues bevatten de Nike Dri Fit ADV. Technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de ideale afvoer van vocht en voor ventilatie. De match voetbalshirts vallen getailleerder en zijn lichter. Bovendien bevatten deze tenues extra ventilatiezones.

Check hieronder een afbeelding van hoe het Nike Portugal uitshirt 2022-2023 er mogelijk uit zou kunnen gaan zien. Pas medio september 2022 weten we hoe het tenue er uit gaat zien. Tot die periode speelt het Portugese voetbalelftal haar uitwedstrijden in het Portugal uitshirt 2020-2021.

Portugal voetbalshirt bestellen

Het Portugal uitshirt 2022-2023 kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic Match voetbalshirt € 139,95 en het replica voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. Check ook nog de huidige tenues in de onderstaande webshops. Directe levering!

Bestel je Portugal voetbalshirt altijd in de Portugal fanshop (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking) 

of de NIKE SHOP! 

of deze Portugal SHOP

Portugal uitshirt 2022-2023 gelekt