Portugal uitshirt 2022-2023

Het nieuwe Portugal uitshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door Nike en de Portugese voetbalbond. In dit uittenue speelt het Portugese voetbalelftal de WK 2022 uitwedstrijden en de overige interlands buiten het eigen land in de periode 2022-2023. Dit tenue wordt dus ook gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024. Nike is dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van zowel het nieuwste thuisshirt als uitshirt. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1997 kledingsponsor van het nationale elftal en het contract met de Portugese voetbalbond loopt in ieder geval nog tot medio 2024.

Portugal uit shirt en tenue 2022-2023

Na het turquoise uitshirt van vorig seizoen keert men nu terug naar een vertrouwde retro look met details uit de kleuren van de Portugese vlag. Het nieuwe Portugal uitshirt 2022-2023 heeft namelijk een gebroken witte tint, welke wordt aangeduid als ''Sail White'' om ervoor te zorgen dat het nationale voetbalelftal opvalt in een zee van helderwitte voetbalshirts. Verder wordt het tenue gekenmerkt door de brede balk net onder de borst. De rechterkant van deze baan is groen en de andere kant is rood. Deze kleuren komen ook terug in de opening op de onderkant van de zijkanten van het tenue. De opening op de rechterzijde heeft een rode driehoek en de andere kant een groene driehoek. Verder is het tenue afgewerkt met navy blauwe (door Nike ''Sail/Obsidian'' genoemd) accenten. De swoosh van Nike op de rechterborst is navy blauw en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. Het uittenue heeft verder alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Het voetbalshirt is namelijk uitgerust met een ronde hals met daaronder een ronding. Ook de achterzijde van het tenue bevat deze ronding, maar hier is deze halve maan donkerblauw. Op de linkerborst prijkt het logo van de Portugese voetbalbond, de Portugese Football Federation (FPF). In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt een gouden graphic, verwijzend naar de cirkel uit de Portugese vlag. Dit betreft de armillarium uit het wapenschild van Portugal. Dit symbool verwijst naar het Portugese koloniale rijk en de ontdekkingen van de ontdekkingsreizigers. Het Portugal uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een gebroken wit voetbalbroekje met aan de zijkanten dezelfde openingen als op het uitshirt. Hier bevindt zich een donkerblauw vlak. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen van het uittenue zijn wit met aan de bovenkant een donkerblauwe band en op het midden een donkerblauwe swoosh en de initialen van de voetbalbond: FPF. 

De nieuwe Portugal tenues zijn ook dit jaar weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic tenues bevatten de Nike Dri Fit ADV. Technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de ideale afvoer van vocht en voor ventilatie. De match voetbalshirts vallen meer getailleerd, hebben een andere structuur, bevatten extra ventilatiezones en zijn lichter. De tenues zijn ook weer onderdeel van het Nike Move To Zero programma. Dit project heeft als doel om de CO2 uitstoot bij de productie van de tenues te reduceren en zoveel mogelijk materialen, stoffen en garens te recyclen. Dit is de reden dat de tenues gemaakt zijn van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Portugal uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot begin 2024 door zowel het mannen- als het vrouwenelftal van Portugal wordt gedragen tijdens de uitwedstrijden of check ook het Portugal thuisshirt 2022-2023

Portugal uitshirt bestellen

Het Portugal uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic/ match voetbalshirt € 139,95 en het replica voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkel vind je ook de nieuwste Portugal trainingskleding en kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!