15 september 2022

Portugal thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Portugal WK 2022 voetbalshirt is vandaag officieel gepresenteerd door de Portugese voetbalbond en kledingsponsor Nike. Dit betreft het tenue waarin het Portugese voetbalelftal de WK 2022 speelt, evenals de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in de periode 2022-2023. Tijdens het WK in Qatar speelt het team van bondscoach Fernando Santos tegen Ghana, Uruguay en Zuid-Korea in poule H. Dit tenue wordt ook gedragen door het Portugese vrouwenvoetbalelftal in deze periode. Nike is opnieuw verantwoordelijk voor het design en de productie van de Portugal voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk heeft sinds 1997 een samenwerkingsverband met de Portugese voetbalbond.

Portugal WK 2022 voetbalshirt

Dit jaar vieren Nike en de Portugese voetbalbond dus een jubileum. Beide partijen werken namelijk al 25 jaar met elkaar samen. Dit jubileum wordt gevierd met het revolutionaire Portugal thuisshirt 2022-2023. Nooit eerder had het voetbalshirt van het Portugese voetbalelftal namelijk een half-om-half design. Het tenue is dit jaar, meer dan anders, geheel in stijl van de Portugese vlag. Het tenue is namelijk geïnspireerd door de wapperende vlaggen van de fans in het stadion terwijl zij de spelers aanmoedigen. De bovenkant van het Portugal voetbalshirt is rood en vanaf de rechter zijkant naar de linker onderkant van het tenue bevindt zich een diagonale lijn. Onder deze lijn is het voetbalshirt groen. Ook een gedeelte van de rechtermouw is groen. Verder heeft het voetbalshirt alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het tenue bevat namelijk een ronde hals met daaronder een ronding. Ook de achterzijde van het Portugal voetbalshirt heeft dit design. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het goud en de andere borst het logo van de Portugese voetbalbond, de Portugese Football Federation (FPF). In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt een gouden cirkel, de zogenaamde Esfera Armilar. Dit betreft de armillarium uit het wapenschild van Portugal. Dit symbool verwijst naar het Portugese koloniale rijk en de ontdekkingen van de ontdekkingsreizigers.  De gouden accenten op het Portugal tenue zijn geïnspireerd door de eerste Portugal voetbalshirts van Nike in 1997. Deze tenues hadden een gouden V-hals en een gouden swoosh. Dit zijn de tenues die onder andere gedragen werden door Figo, Couto, Xavier, Paulo Sousa, Rui Costa, Dani en Sérgio Conceição. Het Portugal WK 2022 thuistenue wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje, waarop ook de logo's van Nike (goud) en de Portugese voetbalbond staan. De kousen van het Portugal thuistenue zijn rood met aan de bovenkant een groene band en bevatten op het midden een gouden swoosh en de letters van de voetbalbond: FPF.

Zoals alle nieuwste Nike tenues zijn de Portugal WK 2022 voetbalshirts onderdeel van het Nike Move To Zero programma. Dit betekent dat de voetbalshirts geproduceerd zijn van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. Het doel van het Move To Zero programma is zoveel mogelijk stoffen en garens te recyclen en zo de CO2 uitstoot bij de productie te reduceren. De voetbalshirts van Portugal bevatten ook weer de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic/match voetbalshirts (de spelersversie) is uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts met de Nike Dri Fit technologie. Deze systemen zijn in de stof van de tenues (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts vallen alleen iets meer getailleerd, hebben een andere structuur, bevatten extra ventilatiezones en zijn iets lichter.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Portugal WK 2022 thuisshirt, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Ronaldo, Pepe, Bruno Fernandes, Cancelo, Rafael Leão, João Félix, Bernardo Silva, Diogo Jota, Renato Sanches, Rúben Dias en andere spelers of check het Portugal uitshirt 2022-2023

Portugal voetbalshirt bestellen

Het Portugal thuisshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het match voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de voetbalkousen vanaf € 17,95. In deze winkels kun je de nieuwe Portugal tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen!

Bestel het Portugal thuisshirt direct in de NIKE SHOP! 

of deze Portugal SHOP

Portugal thuisshirt 2022-2023

Portugal WK 2022 thuisshirt

Detail Portugal thuisshirt 2022-2023

Detail Portugal thuisshirt 2022-2023