Engeland thuisshirt 2022-2023

Het Engeland WK 2022 voetbalshirt is, met een week vertraging door het overlijden van Queen Elizabeth, officieel gepresenteerd door Nike en de Engelse voetbalbond. Dit is het tenue waarin het team van bondscoach Gareth Southgate de WK 2022 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in de periode 2022-2023 speelt. Tijdens het WK in Qatar speelt Engeland in de poulefase tegen de Verenigde Staten, Wales en Iran. Deze tenues worden ook gedragen door het vrouwenvoetbalelftal van Engeland in deze periode. Nike is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Engeland voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds medio 2013 de kledingsponsor van het Engelse voetbalelftal. 

Engeland WK 2022 voetbalshirt 

Het Engeland thuisshirt 2022-2023 is natuurlijk overwegend wit en wordt gekenmerkt door het speciale graphic patroon op de schouders en rondom de hals. Het patroon is aan de bovenkant donkerblauw en loopt middels een gradiënt effect over in het lichtblauw. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen en doet denken aan de kleuren van de kraag van het Engeland voetbalshirt van 1996. In 1996 organiseerde Engeland het Europees Kampioenschap voetbal en reikte het elftal tot de halve finale. In de halve finale speelde Engeland tegen Duitsland en verloor het team na strafschoppen. Bij Engeland speelden in deze periode legendes als Shearer, Sherringham, Gascoigne, Pearce, Platt en huidig bondscoach Southgate. Het Engeland WK 2022 voetbalshirt heeft verder alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het tenue bevat een ronde hals met daaronder een ronding. Onder dit gedeelte is het voetbalshirt wit. De rechterborst bevat een donkerblauwe swoosh en de linkerborst bevat de badge van de Engelse voetbalbond, de Football Association (FA). De witte ster (die bijna niet zichtbaar is) boven het logo van de FA verwijst naar het gewonnen wereldkampioenschap van 1966. Het voetbalshirt bevat ook nog een subtiel detail. In de binnenkant van de hals staat een verwijzing naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal: 3 LIONS. Het Engeland thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van Nike en de Engelse voetbalbond. De zijkanten van het voetbalbroekje bevatten aan de zijkanten een lichtblauwe driehoek. De kousen zijn volledig wit en bevatten een donkerblauwe en lichtblauwe lijn. Op de kousen staat de swoosh van Nike in het donkerblauw. 

De nieuwe Engeland tenues zijn onderdeel van het Nike Move to ZERO programma. Dit is het project dat zich richt op een CO2 arme toekomst met zo min mogelijk afval. Doel van dit programma is zoveel mogelijk stoffen, garens en kunststoffen te hergebruiken. Om deze reden zijn de voetbalshirts gemaakt van gerecycled poleyster, afkomstig van plastic waterflessen. De voetbalshirts bevatten bovendien de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic/match voetbalshirts (de spelersversie) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica/stadium voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts hebben een iets andere structuur, bevatten extra ventilatiezones, zijn iets lichter en vallen meer getailleerd.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Engeland thuisshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Kane, Saka, Maguire, Grealish, Mount, Foden, Alexander-Arnold, Sterling, Greenwood, Phillips en nog meer spelers en check ook het Engeland uitshirt 2022-2023.

Engeland voetbalshirt bestellen

Het Engeland thuisshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het match voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de Engeland voetbalkousen zijn € 17,95. In deze winkels bestel je ook de nieuwste Engeland trainingskleding. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking. Directe levering!

Bestel je Engeland voetbalshirt altijd in de Engeland fanshop (inclusief officiële bedrukking) 

of deze SHOP 

Engeland voetbalshirt WK 2022

Engeland thuisshirt 2022-2023

Engeland WK 2022 voetbalshirts