22 april 2022

Engeland thuisshirt 2022-2023 uitgelekt

De eerste afbeelding van het Engeland WK 2022 thuisshirt is uitgelekt via footyheadlines. Als dit ook echt het nieuwe Engeland tenue wordt, dan speelt het Engels voetbalelftal in dit tenue de WK 2022 thuiswedstrijden en de Nations League & EK kwalificatiewedstrijden in 2022-2023. Tijdens de poulefase op het WK in Qatar nemen de ''Three Lions'' het in poule B op tegen Iran, de Verenigde Staten en nog een land dat zich plaatst via de play-offs. Ook komend jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Engeland voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2013 de kledingsponsor van het nationale elftal en alle andere vertegenwoordigende elftallen.

Engeland thuis shirt en tenue 2022-2023

Het Engeland thuisshirt 2022-2023 krijgt waarschijnlijk een vrij opmerkelijk design. Het voetbalshirt is niet meer geheel wit, maar bevat ook blauwe details. De bovenkant van het voetbalshirt is donkerblauw en ter hoogte van de borst loopt dit middels een gradiënt effect over in het lichtblauw en vervolgens vanaf de borst in het wit. Deze kleurencombinatie doet denken aan het thuisshirt dat Engeland tijdens het EK van 1996 in eigen land droeg. Destijds bevatte het voetbalshirt, waarvan Umbro de producent was, een navy/lichtblauwe polokraag. In dit tenue behaalde Engeland de halve finale, waarin het na strafschoppen verloor van de latere winnaar Duitsland. Deze informatie is door footyheadlines afgeleid van het design van de Nike Engeland voetbal, die eerder uitlekte. Deze bal is wit met een navy/lichtblauwe gradiënt print. Het kan ook zo zijn dat deze gradiënt print zich juist aan de onderkant van het nieuwe Engeland tenue bevindt. Verder lijkt het erop dat het Engeland thuisshirt 2022-2023 een ronde hals bevat. Dit is namelijk iconisch voor het template dat Nike gebruikt voor alle tenues van de landen waarvan het kledingsponsor is tijdens het WK. De swoosh van Nike op de rechterborst is waarschijnlijk donkerblauw en op de linkerborst staat de badge van de FA, inclusief ster, verwijzend naar het gewonnen WK van 1966. Het Engeland tenue wordt waarschijnlijk compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en witte kousen met subtiele lichtblauwe en navy blauwe accenten.

Dit is momenteel de enige informatie die bekend is. Zeker is dat Nike weer de nieuwste performance technologieën gebruikt voor de Engeland voetbalshirts. De authentic/match voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica tenues bevatten de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts zijn alleen lichter, vallen strakker en bevatten extra ventilatiezones. Check hieronder de eerste afbeelding van hoe het Engeland WK 2022 thuisshirt er mogelijk uit gaat zien. Dit tenue wordt pas medio september officieel gelanceerd door de Engelse voetbalbond en Nike. Tot die tijd speelt het team van bondscoach Gareth Southgate in het Engeland thuisshirt 2020-2021.

Engeland voetbalshirt bestellen

Het Nike Engeland thuisshirt 2022-2023 kun je pas vanaf de officiële releasedatum in september bestellen. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen is het match voetbalshirt € 139,95 en het replica voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen bestel je het tenue voor € 69,95. Check in de onderstaande winkels ook nog de huidige tenus van het Engels voetbalelftal. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Engeland voetbalshirt altijd in de Engeland fanshop (inclusief officiële bedrukking) 

of deze SHOP 

Engeland thuisshirt 2022-2023 gelekt

Engeland voetbal 2022-2023