Engeland WK 2023 vrouwen voetbalshirts

De Engelse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Engeland WK 2023 voetbalshirts officieel gepresenteerd. In deze tenues speelt het team van bondscoach Sarina Wiegman de WK 2023 wedstrijden en de andere interlands tijdens de periode 2023-2024. Het Engels vrouwenvoetbalelftal speelt in de poulefase van het wereldkampioenschap voetbal 2023 tegen Haïti, Denemarken en China. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor de productie en het design van de Engeland vrouwen voetbalshirts. Sinds 2013 heeft het Amerikaanse sportmerk een samenwerkingsverband met de Engelse voetbalbond. De voetbalshirts van ''The Lionesses'' hebben een custom made design en verschillen dus van de Engeland voetbalshirts 2022-2023, die door het mannenteam gedragen worden.

Engeland vrouwen thuisshirt 2023-2024

De Engeland vrouwen voetbalshirts zijn dit jaar geïnspireerd door de art-deco beweging en het Wembley Stadium, dat dit jaar haar 100jarige jubileum viert. Het Engeland vrouwen thuisshirt 2023-2024 is bovendien een eerbetoon aan het vrouwenteam van 1984, toen de Engeland vrouwen voor het eerst aanwezig waren op een groot toernooi. Het Engeland thuisshirt is effen wit met een design van verticale blokken, die ook kenmerkend zijn voor het nieuwe Nike Strike template. Deze krijtwitte blokken zijn geïnspireerd door de bakstenen van het originele Wembley Stadium in 1923. Het thuisshirt bevat ook blauwe accenten. De driehoeken naast de ronde hals zijn donkerblauw en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en de swoosh van Nike op de rechterborst. De linkerborst is uitgerust met het logo van de Engelse voetbalbond, de Football Association (FA). Het Engeland vrouwen thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De kousen zijn volledig wit.

Engeland vrouwen uitshirt 2023-2024

Het Engeland vrouwen uitshirt 2023-2024 haalt inspiratie uit alle blauwe uittenues die het Engels vrouwenvoetbalteam in het verleden gedragen heeft. Het voetbalshirt is lichtblauw en de all-over print van geometrische vormen (vooral diamanten) is geïnspireerd door de Art Deco beweging. De ronde hals bevat aan de achterkant een blauwe band. Dit is ook de kleur van de band aan de onderkant van de mouwen en de band op de zijkanten van het voetbalshirt. Het uittenue wordt gecompleteerd door een lichtblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een blauwe band. De kousen zijn ook volledig blauw.

Technologieën en materiaal

De Nike Engeland WK 2023 vrouwen voetbalshirts zijn uitgerust met de nieuwste technologieën van kledingsponsor Nike. De voetbalbroekjes zijn voor het eerst in de geschiedenis uitgerust met de Nike Leak Protection technologie, speciaal ontworpen voor de menstruatie periode van de voetbalsters. De voetbalbroekjes bevatten namelijk een tweelaags kruis en een voering, die bloed absorbeert, afvoert en vasthoudt. Deze laag fungeert als een anti-lekkage barrière. De Engeland tenues zijn ook weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic voetbalshirts (de versie die de speelsters dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten extra ventilatiezones, zijn lichter en vallen meer getailleerd.

Alle Nike WK 2023 voetbalshirts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. De details op het voetbalshirts (zoals het logo van Nike en de Engelse voetbalbond) zijn gemaakt van Nike Grind materiaal. Dit betreft een speciaal duurzaamheidsprogramma van Nike, waarbij productieschroot en afgedankte schoenen getransformeerd zijn in gerecyclede Nike-Grind materialen. Bij de productie van de tenues is bovendien meer dan ooit rekening gehouden met stofverspilling.

Engeland dames voetbalshirt bestellen

De Nike Engeland vrouwen voetbalshirts 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirts € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) zijn de voetbalshirts € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 19,95. In deze winkels vind je ook de nieuwe trainingskleding van The Lionesses en kun je de voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.