Engeland EK 2024 voetbalshirt eerbetoon aan WK 1966

Het nieuwe Engeland EK 2024 thuisshirt is officieel gepresenteerd met het motto ‘’Our England. Our Pride. Our family!’’ door Nike en de FA. Met recht kan gezegd worden dat de Engeland voetbalshirts een eerbetoon zijn aan de roemrijke historie van het Engelse voetbal, maar daarover straks meer. In dit nieuwe tenue spelen de ‘’Three Lions’’ (het mannenteam) de Euro 2024 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. In de poulefase van het EK speelt Engeland tegen Slovenië, Denemarken en Servië. De tenues worden ook gedragen door het vrouwenteam (The Lionesses). Tijdens de uitwedstrijden dragen deze teams het Engeland uitshirt. 

Geïnspireerd door twee historische gebeurtenissen! 

Het Engeland Euro 2024 voetbalshirt is allereerst een eerbetoon aan de eerste voetbalshirts die het Engelse voetbalelftal droeg in 1872. Op 30 november 1872 speelde Engeland haar eerste interland in en tegen Schotland in Hamilton Crescent. Deze wedstrijd, waarbij ruim 4.000 toeschouwers aanwezig waren, eindigde in 0-0. Tijdens deze wedstrijd droeg Engeland al een wit voetbalshirt en een witte voetbalbroekje (destijds waren deze nog veel langer dan als we deze nu kennen. Het maagdelijk witte tenue wordt dit jaar geaccentueerd met donkerblauwe en rode accenten. Ook deze kleurencombinatie is weer een eerbetoon aan een historische gebeurtenis van het nationale voetbalelftal. Deze kleuren zijn namelijk geïnspireerd door de voetbalshirts van 1966, het jaar waarin het Engelse voetbalelftal de enige keer in de historie het wereldkampioenschap voetbal op haar naam schreef. De onderkant van de mouwen zijn uitgerust met een subtiele rode en blauwe lijn en de kraag van het voetbalshirt is ook donkerblauw. De kraag heeft dit jaar een elegante look. Dit is een combinatie tussen een v-hals en een gevouwen kraag en is bovendien een kenmerk van de nieuwe voetbalshirts van Nike. Ook de taping op de zijkanten van het voetbalshirt is donkerblauw.

Tot zover de retro details van het Engeland thuisshirt 2024-2025. De voetbalshirts bevatten namelijk ook een futuristisch detail. In het tenue is namelijk een special effect verwerkt. Dit special effect wordt door Nike ‘’metaprisma’’ genoemd. Dit effect versterkt de kleuren van het voetbalshirt met licht en beweging en zorgt ervoor dat de voetbalshirts een dynamische en snelle uitstraling hebben.

De logo’s van de voetbalbond (FA) en Nike staan op de gebruikelijke plekken. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het donkerblauw en de andere borst het logo van de voetbalbond, inclusief een ster, die verwijst naar het gewonnen WK van 1966. Ook dit voetbalshirt heeft een detail. In de nek op de achterzijde prijkt een detail uit de nationale vlag. In het kruis van de vlag zijn namelijk de kleuren rood en blauw op een creatieve manier gemixt. Dit detail is een ode aan de nationale trots van het land!

Het Engeland thuistenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de onderkant een witte band met daarin weer een dunne rode en donkerblauwe lijn. De sokken zijn ook wit met deze kleurencombinatie. Op beide items staan uitingen van de FA en Nike

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Dri Fit ADV. De replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie en de authentic voetbalshirts (de versie die de spelers en speelsters dragen) de Nike Dri Fit ADV technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts hebben een knit structuur, vallen meer getailleerd en hebben extra ventilatiezones.
  • Pasvorm: Replica – Normaal. Authentic – SlimFit.

Engeland voetbalshirt bestellen

Het Nike Engeland thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en het authentic voetbalshirt € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) zijn de tenues € 74,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 39,95 en de sokken vanaf € 19,95. In deze winkels kun je de Engeland tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen! 

Engeland EK 2024 voetbalshirt eerbetoon aan WK 1966
Engeland EK 2024 voetbalshirt eerbetoon aan WK 1966
Engeland EK 2024 voetbalshirt eerbetoon aan WK 1966
Engeland EK 2024 voetbalshirt eerbetoon aan WK 1966
Engeland EK 2024 voetbalshirt eerbetoon aan WK 1966