Engeland EK 2024 uitshirt is paars!

Het Engeland uitshirt 2024-2025 is officieel gepresenteerd door de Engelse voetbalbond en Nike! Het voetbalshirt heeft een wat progressieve kleur, maar daar vertellen we straks meer over. Het uitshirt wordt door het Engelse voetbalelftal niet alleen gedragen tijdens de Euro 2024 uitwedstrijden, maar ook tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Bovendien worden de tenues gedragen door het vrouwenteam, The Lionesses! Tijdens de thuiswedstrijden dragen deze teams het Engeland thuisshirt 2024-2025

Paars met kleurige combinatie op zijkanten! 

Het Engeland uitshirt 2024-2025 is paars! De kleuren van de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk (blauw en rood) zijn namelijk gemixt, wat voor de donkerpaarse tint (door Nike ‘’Dark Raisin’’ genoemd) van het tenue heeft gezorgd. Hiermee is het uitshirt een eerbetoon aan de historie van het nationale elftal, maar vooral ook aan de toekomt! De zijkanten van het Engeland uitshirt bevat namelijk een taping met een patroon van geometrische vormen in verschillende kleuren: donkerblauw, lichtblauw, geel, paars, bordeaux rood en roze. Dit kunstontwerp is een verwijzing naar de kleuren van verschillende voetbalclubs in de Premier League. De combinatie van de kleur van het uitshirt en het patroon op de zijkanten geven het Engeland uitshirt een frisse en jeugdige uitstraling!

Een ander futuristisch kenmerk van het Engeland uitshirt is het 3D patroon dat in de authentic versie van het voetbalshirt is verwerkt. Dit patroon wordt door Nike het ‘’metaprisma’’ effect genoemd. Dit effect versterkt de natuurlijke kleuren van het voetbalshirt door middel van licht en beweging, waardoor de tenues een frisse en dynamische uitstraling hebben. Aan het Engeland uitshirt is ook nog een traditioneel Engelse touch toegevoegd. De swoosh van Nike op de rechterborst is namelijk goud en deze tint komt ook terug in de ‘’Three Lions’’ van het logo van de FA. Dit logo betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van het voetbalshirt: paars. Ook de ster boven het logo, verwijzend naar het gewonnen WK van 1966, is paars. Het Engeland uitshirt is verder uitgerust met een overlappende ronde hals.

Het Nike Engeland uittenue wordt gecompleteerd door een paars voetbalbroekje met aan de zijkanten een vlak met dezelfde geometrische vormen als op het uitshirt. De voetbalbroekjes zijn natuurlijk ook weer uitgerust met de logo’s van de voetbalbond en Nike. De sokken zijn ook overwegend paars met kleurige accenten!

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. Beide technologieën zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie. Dit zijn de tenues die door de spelers en speelsters gedragen worden. Deze voetbalshirts hebben een knit structuur en alleen deze editie heeft het zogenaamde metaprisma effect. Bovendien vallen deze tenues meer getailleerd.
  • Pasvorm: Authentic – SlimFit. Replica – Normaal.

Engeland uitshirt bestellen

Het Nike Engeland uitshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en het authentic voetbalshirt € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het voetbalshirt € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze winkels kun je de Engeland voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Dit betreft de officiële en originele bedrukking! 

Engeland EK 2024 uitshirt is paars!
Engeland EK 2024 uitshirt is paars!
Engeland EK 2024 uitshirt is paars!
Engeland EK 2024 uitshirt is paars!
Engeland EK 2024 uitshirt is paars!