Uruguay uitshirt 2022-2023

De nationale voetbalbond van Uruguay en kledingsponsor Puma hebben deze week het nieuwe Uruguay uitshirt 2022-2023 gepresenteerd. In deze nieuwe tenues speelt het Uruguayaans voetbalelftal de uitwedstrijden tijdens het WK in Qatar en ook de overige interlands in de periode 2022-2023. Tijdens het wereldkampioenschap speelt het team van bondscoach Diego Alonso tegen Portugal, Ghana en Zuid-Korea in poule H. Puma is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Uruguay tenues. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2006.

Uruguay uit shirt en tenue 2022-2023

Het Uruguay uitshirt 2022-2023 heeft het nieuwe standaard Puma template. Dit template gebruikt het Duitse sportmerk voor de uitshirts van alle landenteams. Het idee doet denken aan het Nike T90 template van 2004 en het adidas Teamgeist template van 2006. Beide merken gebruikten destijds ook een standaard template voor alle tenues. Het Uruguay uitshirt is volledig wit en wordt gekenmerkt door het grote vlak op het midden van het tenue. Dit vlak heeft de vorm van een schild en heeft een lichtblauwe omranding. In de binnenkant van het vlak staan de borstnummer van de spelers. De bovenkant van het vlak bevat verschillende details. De rechterkant bevat de nationale vlag, op het midden staat het logo van de Uruguayaanse voetbalbond (Asociación Uruguaya de Fútbol/AUF) en de linkerkant van het vlak bevat de naam van het land in het goud en in een sierlijk lettertype. De gouden sterren boven het Uruguay logo verwijzend naar de twee gewonnen WK's van 1930 en 1950 en de twee gewonnen Olympische Spelen van 1924 en 1928. Boven het logo van de voetbalbond staat het Puma no1 logo in het goud. Dit logo bestaat uit het woordmerk van het Duitse sportmerk en de Puma cat. Verder bevat het Uruguay uitshirt een design van vijf dunne verticale banen over het midden. Deze banen zijn geïnspireerd door het design van de nationale vlag. De ronde hals bevat twee lichtblauwe lijnen met in het midden een witte lijn. Dit is ook het design van de band aan de onderkant van de mouwen. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt een speciaal label met daarin gouden en lichtblauwe lijnen en de bijnaam van het nationale elftal: LA CELESTE. Het Uruguay uittenue wordt dit seizoen gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met lichtblauwe en gouden details. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en Puma. De kousen zijn wit en bevatten ook een design van lichtblauwe lijnen.

Zoals alle voetbalshirts van Puma, zijn de Uruguay voetbalshirts 2022-2023 weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën van het Duitse sportmerk. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de Puma Ultraweave technologie. Deze vorig jaar door Puma geïntroduceerde voetbalshirts wegen slechts 72 gram en zijn bijna geheel naadloos. De Ultraweave voetbalshirts zijn daarnaast uitgerust met de zogenaamde ripstop-constructie. Hierdoor is de beweging van de spelers nog verfijnder en kunnen zij zich nog meer focussen op snelheid en dynamiek. Ook de logo's op de Ultraweave voetbalshirts zijn nog lichter dan voorheen. De Puma Dry Cell technologie zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Puma Uruguay uitshirt 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Suárez, Cavani, Darwin Núñez, Valverde, Arrascaeta, Godin, Araújo, Torreira, Bentancur en andere spelers of check het Uruguay thuisshirt 2022-2023.

Uruguay uitshirt bestellen

Het Uruguay uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. In deze winkels kun je de nieuwe Uruguay tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook andere merchandising van het land. Directe levering!

Bestel het Uruguay uitshirt in deze SHOP

of de PUMA SHOP

of deze fanshop! 

Uruguay uitshirt 2022-2023

Uruguay uitshirt 2022-2023

Uruguay uitshirt 2022-2023