15 maart 2019

Uruguay voetbalshirts 2019-2021

De voetbalbond van Uruguay en Puma hebben de nieuwe voetbalshirts voor de periode 2019-2021 gelanceerd. In deze tenues speelt het Uruguayaanse voetbalelftal de COPA America 2019 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar. Dit jaar vindt het kampioenschap van Zuid Amerika plaats in Brazilië en neemt Uruguay het in poule C op tegen Ecuador, Chili en Japan. Japan is net als Qatar uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi. Ook deze jaargang is Puma weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe tenues van ''La Celeste.'' Het Duitse sportmerk en de voetbalbond hebben sinds 2006 een samenwerkingsverband en deze duurt in ieder geval nog tot 2023.

Uruguay thuisshirt 2019-2021

Het nieuwe Uruguay thuisshirt voor de periode 2019-2021 heeft het iconische design dat we gewend zijn van het tenue. Het voetbalshirt is geheel licht blauw met witte en gouden details. De mouwen bevatten een brede, witte taping en de mouwen worden afgesloten door een witte bies. Het logo van Puma staat zowel in het goud op de rechter borst als op de mouwen. Daarnaast is het tenue uitgerust met een witte V-hals. Het logo van de Uruguayaanse voetbalbond, de Asociación Uruguaya de Fútbol (AUF), prijkt op de linker borst en boven het logo staan ook dit jaar weer vier sterren. Twee van deze sterren verwijzen naar de gewonnen WK's van 1930 en 1950. De andere sterren verwijzen naar de gewonnen Olympische Spelen van 1924 en 1928. Het thuistenue van het keurkorps van trainer Tabarez wordt compleet gemaakt door een licht blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een witte taping. De kousen bevatten ook deze kleurencombinatie.

Uruguay uitshirt 2019-2021

Het nieuwe Uruguay uitshirt voor 2019-2021 heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar de kleuren zijn dan omgekeerd. Het voetbalshirt is wit met lichtblauwe Puma T7 taping over de schouders. De V-hals en de bies zijn ook lichtblauw. Ook de logo's op het uitshirt zijn goud. Het uittenue van Uruguay wordt compleet gemaakt door een wit broekje en witte kousen met lichtblauwe details. Uiteraard heeft Puma de tenues van Uruguay ook weer uitgerust met de Dry Cell technologie voor een optimale prestatie.

De spelers van Uruguay dragen de nieuwe tenues voor het eerst tijdens de China Cup deze maand. Check hieronder de afbeeldingen van de nieuwe tenues van ''La Celeste.'' Deze nieuwe tenues worden vanaf nu gedragen door spelers als Suarez, Cavani, Godin, Cáceres, Giménez, Laxalt en andere sterspelers.

Uruguay voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Uruguay thuisshirt en uitshirt kun je vanaf medio april bestellen in de onderstaande webshop. De prijs van beide tenues is € 84,95 voor volwassenen en voor kinderen zijn beide shirts € 70,-. Uiteraard kun je de voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op de tenues dragen. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Uruguay voetbalshirt altijd in deze winkel!