19 maart 2018

Uruguay uitshirt 2018-2019

Het nieuwe Uruguay uitshirt voor de periode 2018-2019 (en dus ook voor het WK) is vandaag officieel gelanceerd door de voetbalbond en kledingsponsor Puma. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het elftal van bondscoach Oscar Tabarez tijdens het WK van 2018 en de uitwedstrijden in de COPA America van 2019, welke plaats vindt in Brazilië. Uruguay draagt het nieuwe shirt in ieder geval tijdens de groepsfase van het WK in Rusland, waarin het land het in poule A opneemt tegen Rusland, Egypte en Saudi Arabië. Ook deze jaargang is Puma weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uittenue. Deze functie vervult het Duitse sportmerk namelijk sinds 2007 en dit contract loopt in ieder geval nog tot 2023. Meer weten over het nieuwe shirt? Check hieronder de details.

Wit Uruguay uit shirt en tenue 2018-2019

Alle nieuwe WK voetbalshirts van de landen waarvan Puma kledingsponsor is, zijn wit. Het thema van deze nieuwe tenues is de trots en passie van de supporters voor het nationale elftal en het embleem van de voetbalbond. Om deze reden hebben alle nieuwe voetbalshirts een vrij simpel design met verschillende details die verwijzen naar de nationale trots, zodat de spelers, het team en de supporters vieren dat zij voor het nationale elftal uitkomen. Het nieuwe Uruguay uitshirt van Puma voor 2018-2019 is dus ook geheel wit en bevat dit jaar bovendien enkele licht blauwe details. De licht blauwe accenten, refererend aan de kleuren van het thuisshirt van het nationale elftal, komen terug in de ronde hals en in een band aan de binnenkant van de hals. Daarnaast is het shirt uitgerust met gouden accenten. Zo zijn onder anderen de logo’s van Puma op de rechter borst en de schouders goud. Of deze gouden accenten ergens symbool voor staan, is niet bekend. Een speciaal detail bevindt zich wel aan de binnenkant van de hals. Hier is namelijk de bijnaam van het Uruguayaanse voetbalelftal verwerkt: La Celeste. Het embleem van de voetbalbond,de Asociación Uruguaya de Fútbol (AUF), is overigens ook overwegend goud. Boven het embleem prijken vier sterren. Twee van deze sterren verwijzen naar het winnen van de Olympische Spelen in 1924 en 1928. De andere twee sterren verwijzen naar het winnen van het WK van 1930 en het WK van 1950. Ook de achterkant van het nieuwe uittenue is uitgerust met een speciaal detail. Net onder de kraag bevinden zich namelijk een negen strepen in de kleuren van de vlag van het land: licht blauw en wit. Deze strepen staan voor de negen regio's waaruit het land is ontstaan.

Het nieuwe uittenue van Uruguay wordt compleet gemaakt door een licht blauw voetbalbroekje. Dit broekje bevat aan de zijkanten een brede strip in dezelfde kleur en uiteraard staan ook de logo’s van de voetbalbond en Puma op het broekje. De kousen zijn overwegend wit. Zoals alle tenues van Puma zijn de nieuwe tenues van het Zuid Amerikaanse land uitgerust met de Puma Dry Cell technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. De authentic shirts van Uruguay zijn daarnaast ook uitgerust met de evoKNIT technologie van Puma. Deze revolutionaire technologie zorgt ervoor dat zweet nog sneller naar de buitenkant wordt getransporteerd en helpt het lichaam op temperatuur te houden. Een ander kenmerk van deze technologie is dat het shirt geen naden bevat, waardoor de spelers nog vrijer kunnen bewegen en minder hinder ondervinden.

Het nieuwe Uruguay uitshirt voor 2018-2019 wordt vanaf nu gedragen door sterren als Suarez, Cacares, Cavani en Lodeiro. Dit uittenue wordt tot medio februari 2020 door het nationale elftal gedragen. Eerder werd al het nieuwe Uruguay thuisshirt voor het WK van 2018 uitgebracht.

Uruguay voetbalshirt bestellen

Het nieuwe tenue van het Uruguyaanse voetbalelftal kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online winkels. De prijs van het shirt voor volwassenen (maat S, M, L, XL, XXL) is ongeveer € 85,- en voor kinderen (maat 128, 140, 152, 164, 176) is het shirt € 70,-. In deze winkels kan je het tenue van Uruguay laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt die de spelers ook op het tenue dragen. Ben je op zoek naar goedkopere producten van het land? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Uruguay shirt in DEZE SHOP! (inclusief officiële bedrukking en goedkope shirts)

of deze winkel!