22 november 2017

Uruguay thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Uruguay thuisshirt voor 2018-2019 is vandaag officieel bekend gemaakt door Puma en de voetbalbond van het land. In dit nieuwe tenue speelt het Uruguayaans elftal in de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2018 en overige wedstrijden gedurende 2018-2019. Uruguay eindigde als tweede in de Zuid Amerikaanse kwalificatiepoule, waardoor het zich direct kwalificeerde voor het WK in Rusland. In het nieuwe shirt speelt Uruguay bovendien de thuiswedstrijden in de Copa America van 2019. Dit toernooi vindt in de zomer van 2019 plaats in Brazilië. Het Duitse sportmerk Puma is ook komende jaargang weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue. Deze functie vervult het merk sinds 2007. Vorig jaar werd het contract verlengd tot 2023. Check hieronder de eerste details van het nieuwe trikot.

Uruguay thuis shirt en tenue WK 2018

Het nieuwe Uruguay tenue voor 2018-2019 is zoals altijd overwegend licht blauw. Door Puma wordt deze kleur ''silver lake blue'' genoemd. Dit is de tint licht blauw die het voetbalshirt normaliter ook altijd heeft en ook de kleur is van de vlag van het Zuid Amerikaanse land. Het logo van Puma prijkt in het zwart op de rechter borst en ook op de mouwen in dezelfde kleur. Verder bevatten de mouwen en schouders van het tenue een gradient strip bevat. De Puma formstripe heeft op alle Puma voetbalshirts voor 2018-2019 een gradient design, wat betekent dat deze kleine, dunne puntjes bevat. Dit design komt ook terug in een gradient print over de bovenkant van het shirt. De onderkant van het shirt bevat een speciaal watermerk. Dit betreft een watermerk van een zon. Deze zon is geïnspireerd door de zon uit de vlag van het land en het logo van de voetbalbond. Deze zon met gezicht en zonnestralen wordt Meizon genoemd en symboliseert in Inca mythologie de zonnegod Inti. Daarnaast is de print geïnspireerd door een nationaal monument, de Sol de Atlántida. Een ander detail is te vinden aan de onderkant van het shirt. Hier staat de hashtag: #ELEQUIPOQUENOSUNE. Dit betekent ''Het team dat ons bindt.'' Verder bevat het shirt op de linker borst het embleem van de voetbalbond van het land: Asociación Uruguaya de Fútbol (AUF). Dit embleem herbergt vier sterren, welke verwijzen naar de twee gewonnen WK's (1930 en 1950) en het winnen van het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen van 1924 en 1928. De achterkant van het shirt bevat vijf dunne horizontale witte strepen, welke op een licht blauwe achtergrond de vlag van Uruguay symboliseren.  Bovendien bevat het shirt een zwarte v-hals met aan de binnenkant een zwarte strip.

Het nieuwe tenue van Uruguay wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. Op dit broekje staan ook de logo's van de nationale voetbalbond en Puma. De zijkanten van het broekje bevatten een gradient strip. De kousen zijn ook zwart en bevatten aan de bovenkant een licht blauwe band. Op de kousen staan ook de initialen van de voetbalbond en Puma. Zoals alle tenues van Puma is ook dit nieuwe tenue uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues zijn bovendien uitgerust met de nieuwe evoKNIT technologie. Check hieronder nog meer foto's van het nieuwe tenue, waarin vanaf nu sterren als Suarez, Cavani, Gimenez, Godin, Lodeiro en andere spelers van het nationale elftal schitteren. Check ook het nieuwe anthem trainingspak van Uruguay of het nieuwe Uruguay uitshirt voor 2018-2019. 

Uruguay voetbalshirt kopen

Het nieuwe Uruguay shirt voor het WK van 2018 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande voetbalwinkel. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 70,-. Het broekje is € 40,- voor volwassenen en € 35,- voor kinderen. De kousen zijn € 17,95. In de onderstaande online shop kan je het tenue van Uruguay laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere of goedkopere producten kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Uruguay shirt in DEZE SHOP! (inclusief officiële bedrukking en goedkope shirts)

of deze winkel!