Uruguay voetbalshirts 2021-2022

De nationale voetbalbond van Uruguay en kledingsponsor Puma hebben vandaag de nieuwe Uruguay voetbalshirts 2021-2022 gepresenteerd! In deze tenues speelt het Uruguayaanse voetbalelftal de Copa America 2021 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar. Tijdens de Copa America, welke dit jaar plaats vindt in Brazilië, neemt Uruguay het in de poulefase op tegen Bolivia, Chili, Paraguay en Argentinië. Puma is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Uruguay tenues. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2006. Ook in de periode 1987-1991 was Puma kledingsponsor van ‘’La Celeste.’’

Uruguay thuisshirt 2021-2022

De nieuwe Uruguay voetbalshirts hebben een vrij eenvoudig design. Het Uruguay thuisshirt 2021-2022 is vrijwel geheel lichtblauw (door Puma ‘’Silver Lake Blue’’ genoemd) en wordt gekenmerkt door de diagonale witte en lichtblauwe lijnen aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit design loopt ook voor een deel door aan de onderkant van de mouwen en is geïnspireerd door de banen van de vlag van het land. Verder is het thuisshirt uitgerust met een v-hals. Het logo van Puma prijkt in het wit op de rechterborst en de mouwen. De linkerborst bevat het logo van de Uruguayaanse voetbalbond, de Asociación Uruguaya de Fútbol (AUF). Boven het logo van de bond staan vier sterren. Twee van deze gouden sterren verwijzen naar het winnen van het WK van 1930 en 1950 en de andere twee sterren verwijzen naar het winnen van de Olympische Spelen in 1924 en 1928. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje, waarop ook de logo’s van de voetbalbond en adidas staan. De kousen zijn overwegend lichtblauw.

Uruguay uitshirt 2021-2022

Voor het design van het Uruguay uitshirt 2021-2022 heeft men bij Puma gebruik gemaakt van het nieuwe template. Het uitshirt is wit en in het materiaal is een jacquard print van het logo van de voetbalbond verwerkt. Verder wordt het Uruguay uitshirt gekenmerkt door de horizontale lichtblauwe lijnen op de borst. Deze band wordt onderbroken door de naam van het land, welke in het goud op het midden van de borst prijkt. Hierboven prijkt het logo van Puma in het goud en het logo van het Duitse sportmerk staat ook op beide mouwen. De lichtblauwe accenten komen ook terug in een diagonale lijn op de mouwen en de band aan de onderkant van de mouwen. Het Uruguay uitshirt bevat ook een v-hals. In de nek op de achterkant van het tenue staat wel het logo van de voetbalbond. Het uittenue van Uruguay wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met lichtblauwe details.

Zoals alle Puma tenues zijn de Uruguay tenues uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Uruguay tenues, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Suárez, Cavani, Godin, Valverde, Caceres, Auraujo en nog meer spelers.

Uruguay voetbalshirt bestellen

De Puma Uruguay voetbalshirts 2021-2022 kun je vanaf medio deze maand bestellen in de onderstaande webshop. De prijs van beide tenues is € 89,95 voor volwassenen en voor kinderen zijn beide shirts € 69,95. Uiteraard kun je de voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op de tenues dragen. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Uruguay voetbalshirt altijd in de Uruguay fanshop

of deze winkel! 

Uruguay thuisshirt 2021-2022

Uruguay thuisshirt 2021-202

Uruguay uitshirt 2021-2022