Argentinië uitshirt 2022-2023

Het nieuwe Argentinië WK 2022 uitshirt is vandaag officieel gepresenteerd door de Argentijnse voetbalbond en kledingsponsor adidas. In dit nieuwe tenue speelt het Argentijnse voetbalelftal de WK 2022 uitwedstrijden en de andere interlands in de periode 2022-2023. Tijdens het WK in Qatar speelt het team van bondscoach Lionel Scaloni tegen Saudi-Arabië, Mexico en Polen in poule C. Het nieuwe tenue wordt bovendien gedragen door het Argentijns vrouwenvoetbalelftal en de vertegenwoordigende elftallen. Adidas is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Argentinië voetbalshirts. Het Duitse sportmerk is sinds 2001 de kledingsponsor van ''La Albiceleste''.

Argentinië uit shirt en tenue 2022-2023

Het nieuwe Argentinië uitshirt 2022-2023 heeft een maatschappelijk thema. Het voetbalshirt is namelijk navy blauw met paarse accenten. De paarse kleur staat symbool voor gendergelijkheid. Deze kleur heeft men gecombineerd met een all-over graphic print van vlammen in verschillende tinten paars. De kleurencombinatie wordt door adidas ''Legacy Indigo/Purple Rush'' genoemd. De vlammen lopen ongeveer tot de borst van het tenue en hierin is ook een gradiënt effect verwerkt. De vlammen zijn weer geïnspireerd door de Meizon (Sol de Mayo)/Incazon van de Argentijnse vlag. Het Argentinië uitshirt is verder uitgerust met een brede V-hals met aan de binnenkant een vlak met daarin weer een paarse lijn. Ook de adidas strepen op de schouders en de band aan de onderkant van de mouwen zijn paars. Alle logo's op het tenue zijn zilver. Op de rechterborst prijkt het nieuwe adidas performance logo. Dit logo bevat niet langer het woordmerk van het Duitse sportmerk en dus alleen de drie diagonale blokken. Op de linkerborst prijkt het logo van de Argentijnse voetbalbond, de Asociación del Fútbol Argentino (AFA), in het zilver. Dit betreft dus een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren (lichtblauw/wit/zwart), maar is in stijl van één van de kleuren van het uitshirt. Ook de twee sterren boven het logo van de voetbalbond zijn zilver. Deze sterren verwijzen naar de twee gewonnen WK's van 1978 en 1986. In de nek op de achterzijde van het tenue is de Meizon in het zilver verwerkt. Het Argentinië uittenue wordt compleet gemaakt door een navy blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten paarse adidas strepen en aan de onderkant van de achterkant van het voetbalbroekje ook een paarse lijn. De logo's van adidas en de voetbalbond op het voetbalbroekje zijn ook zilver. De kousen zijn ook donkerblauw met aan de bovenzijde paarse adidas strepen en op het midden in het zilver de letters van de Argentijnse voetbalbond: AFA.

Zoals alle adidas voetbalshirts zijn de nieuwe Argentinië uitshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van adidas. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica voetbalshirts de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof van de tenues (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de perfecte afvoer van vocht. De authentic tenues bevatten een iets andere structuur. Deze zijn uitgerust met een ultra-ademend, vochtafvoerend 3D geweven materiaal en hebben extra ventilatiezones. Bovendien zijn deze tenues iets lichter en hebben deze tenues een ronding aan de onderkant.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Argentinië uitshirt 2022-2023, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Messi, Dybala, Julián Álvarez, Lisandro Martinez, Di Maria, Lautaro Martínez, De Paul, Romero en nog meer spelers en check ook het Argentinië thuisshirt 2022-2023.

Argentinië uitshirt bestellen

Het adidas Argentinië uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 140,- en de replica versie € 90,-. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 70,-. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 38,- en de kousen zijn € 22,-. In deze winkels kun je de Argentinië tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Argentinië bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.

Bestel je Argentinië uitshirt altijd in de officiële adidas SHOP! 

of deze Argentinië fanshop

Argentinië uitshirt 2022-2023

Argentinië uitshirt 2022-2023
Argentinië uitshirt 2022-2023