Argentinië draagt voetbalshirt met drie sterren en FIFA winners badge

Door het winnen van het WK 2022 in Qatar draagt het Argentijnse voetbalelftal in 2023 een nieuw voetbalshirt. Het voetbalshirt ziet er hetzelfde uit als het Argentinië WK 2022 voetbalshirt, maar bevat nog een aantal extra details. Het voetbalshirt kun je binnenkort bestellen en wordt door het Argentijnse voetbalelftal tijdens alle interlands in 2023 gedragen. Het lijkt er op dat Argentinië en adidas pas weer in de aanloop naar de Copa America van 2024 nieuwe tenues lanceren. Deze worden of medio november 2023 of medio maart 2024 bekend gemaakt.

Argentinië voetbalshirt met drie sterren

Omdat het Argentijnse voetbalelftal opnieuw een wereldtitel op haar naam heeft geschreven, mag het een ster boven het logo van de voetbalbond toevoegen. Boven het logo waren al twee sterren geborduurd, omdat Argentinië in 1978 en 1986 ook wereldkampioen geworden is. De nieuwe ster staat net boven de twee andere sterren in het midden op het Argentinië tenue. Een andere toevoeging aan het Argentinië voetbalshirt is de zogenaamde FIFA WK 2022 winners badge. Deze gouden badge bevat een afbeelding van de wereldbeker met de tekst: ''FIFA 2022''. Deze badge staat op het midden van de borst en mag Argentinië tot en met het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada op het voetbalshirt dragen. Verder ziet het Argentinië voetbalshirt er dus exact hetzelfde uit als tijdens het WK in Qatar. Het voetbalshirt wordt natuurlijk gekenmerkt door de traditionele lichtblauwe en witte banen op de voorzijde van het tenue. Verder bevat het tenue zwarte details. De ronde hals, de adidas strepen en de band aan de onderkant van de mouwen zijn namelijk volledig zwart. Ook het nieuwe adidas performance logo op de rechterborst is volledig zwart. Dit betreft het zogenaamde 3BAR logo. Dit logo werd door adidas in de zomer van 2022 onthuld en bevat alleen nog maar de drie diagonale blokken. Dit logo komt vanaf het seizoen 2023-2024 ook op de voetbalshirts te staan van de clubs waarvan adidas kledingsponsor is, onder andere de tenues van Ajax, Real Madrid, Juventus, Bayern München, Manchester United en Arsenal. Op de linkerborst prijkt het logo van de Argentijnse voetbalbond, de Asociación del Fútbol Argentino (AFA). De achterzijde van het Argentinië tenues bevat een iets ander design. Dit gedeelte heeft ook blauwe en witte banen, alleen bevinden zich ter hoogte van het midden van de achterzijde dunnere banen, welke geïnspireerd zijn door de Argentijnse vlag. De bovenkant van de achterkant van het tenue bevat een print van de Sol de Mayo, die ook onderdeel is van de Argentijnse vlag. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met witte adidas strepen. Het logo van de Argentijnse voetbalbond op het voetbalbroekje bevat ook drie sterren. De kousen van het tenue zijn wit met aan de bovenkant lichtblauwe adidas strepen.

Argentinië WK 2022 winners T-Shirts

Om het wereldkampioenschap van Argentinië te vieren, heeft adidas ook speciale Argentinië winners T-Shirts gelanceerd. De T-Shirts hebben een vrij simpel design. Deze zijn wit en bevatten op de borst een groot adidas logo in stijl van de kleuren van de nationale vlag. Daaronder staan drie gouden sterren, die verwijzen naar de gewonnen WK's en ook het logo van de Argentijnse voetbalbond onder deze sterren is goud. De T-Shirts zijn zowel beschikbaar voor volwassenen als voor kinderen.

Argentinië voetbalshirt bestellen

Het Argentinië voetbalshirt 2023 met drie sterren kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De T-Shirts bestel je vanaf € 28,-. In deze winkels kun je de Argentinië voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt, die de spelers van het Argentijnse voetbalelftal ook op het tenue dragen. Directe levering!