Argentinië thuisshirt 2024-2025 ode aan wereldkampioenschap!

Het Argentinië Copa América 2024 voetbalshirt is vandaag officieel gelanceerd door de Argentijnse voetbalbond en kledingsponsor adidas met het motto “Nuestra camiseta, nuestros campeones”! Het thuisshirt wordt door het Argentijnse voetbalelftal gedragen tijdens het Zuid Amerikaans kampioenschap dat plaats vindt in de Verenigde Staten, maar ook tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal van 2026. Tijdens de uitwedstrijden draagt het nationale elftal het Argentinië uitshirt 2024-2025

Brede banen met gouden accenten

Het Argentinië thuisshirt 2024-2025 is een eerbetoon aan het gewonnen WK in Qatar en heeft daarom een vrij traditioneel design met gouden accenten. Evenals het Argentinië WK 2022 voetbalshirt heeft het voetbalshirt weer brede verticale lichtblauwe en witte banen. De mouwen van het voetbalshirt zijn wit en bevatten donkerder blauwe adidas strepen op de schouders. Verder heeft het Argentinië voetbalshirt, zoals alle adidas tenues van dit jaar, alle kenmerken van het nieuwe adidas TIRO24 template. Dit template is geïnspireerd door het Teamgeist template van 2006. Alle WK 2006 voetbalshirts hadden namelijk ditzelfde template, dat gekenmerkt wordt door het gebruik van golven. De lichtblauwe banen op de zijkanten van het Argentinië thuisshirt hebben een golvend design en worden geflankeerd door witte panels. Het golvende design komt ook terug ter hoogte van de schouders. Verder is het Argentinië Copa América voetbalshirt uitgerust met een ronde hals met daaromheen een lichtblauwe band met in het midden een witte lijn, geïnspireerd door de vlag van het land. Alle logo’s op het tenue zijn goud en dat is natuurlijk een eerbetoon aan het winnen van het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. De rechterborst bevat het adidas logo en de linkerborst het logo van de Argentijnse voetbalbond, de Asociación del Fútbol Argentino (AFA). De gouden sterren boven het logo verwijzen naar de drie gewonnen WK’s: 1978, 1986 en 2022. Op het midden van de borst van het Argentinië tenue prijkt de gouden FIFA World Cup 2022 winners badge. Deze badge dragen de spelers tot en met het WK van 2026 op de tenues. Een speciaal detail bevindt zich nog op de achterzijde van het tenue. Hier schittert een gouden badge van de ‘’Sol de Mayo’’, de zon uit de Argentijnse vlag.

Het Argentinië thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan weerszijde een lichtblauwe golf, welke als het ware doorlopen vanaf het voetbalshirt. De logo’s van adidas en de AFA op het short zijn goud. Opvallend is dat zowel het broekje als de sokken geen adidas strepen bevatten. De sokken zijn volledig wit en zijn uitgerust met een verticale lichtblauwe golf. Bovendien zijn de sokken uitgerust met de letters van de AFA en het adidas logo in het goud.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas Heat.RDY en adidas AeroReady. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica voetbalshirts de AeroReady technologie. Beide technologieën zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten extra ventilatiezones, zijn lichter en vallen bovendien iets meer getailleerd. 
  • Pasvorm: Replica - Normaal, Authentic - SlimFit 

Argentinië voetbalshirt bestellen

Het adidas Argentinië thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu lancering bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het voetbalshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 23,-. In deze webshops kun je de Argentinië tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt die de spelers ook op het tenue dragen. 

Argentinië thuisshirt 2024-2025 ode aan wereldkampioenschap!
Argentinië thuisshirt 2024-2025 ode aan wereldkampioenschap!
Argentinië thuisshirt 2024-2025 ode aan wereldkampioenschap!
Argentinië thuisshirt 2024-2025 ode aan wereldkampioenschap!
Argentinië thuisshirt 2024-2025 ode aan wereldkampioenschap!