Dit zijn de rugnummers van Argentinië tijdens WK 2022

Argentinië bondscoach Lionel Scaloni heeft inmiddels ook de Argentinië selectie voor het WK 2022 in Qatar bekend gemaakt. De selectie reist met 26 spelers af naar het wereldkampioenschap. Tegelijkertijd met de bekendmaking van de selectie heeft de Argentijnse voetbalbond ook de rugnummers van de spelers onthuld. De spelers van Argentinië dragen dit nummer niet alleen op de achterkant van het voetbalshirt, maar ook op de voorkant. De FIFA stelt het namelijk verplicht om tijdens de interlands ook een borstnummer op het tenue te dragen. In dit artikel geven we een overzicht van de rugnummers en bespreken we ook de stijl van de bedrukking op het Argentinië WK 2022 voetbalshirt. Zoals het design van de bedrukking iedere twee jaar verandert, geldt dit ook voor de officiële bedrukking!

Rugnummers Argentinië WK 2022

Dit zijn de rugnummers die de spelers van Argentinië op het tenue dragen tijdens het WK in Qatar. De Argentinië WK 2022 voetbalshirts worden ook nog na het WK gedragen. Het kan zo zijn dat de nummers van de spelers na het WK anders zijn dan tijdens het toernooi

 1. Armani

 2. Foyth

 3. Tagliafico

 4. Montiel

 5. Parades

 6. Pezzella

 7. De Paul

 8. Acuna

 9. Álvarez

 10. Messi

 11. Di Maria

 12. Rulli

 13. Romero

 14. Palacios

 15. González

 16. Correa

 17. Gómez

 18. Rodríguez

 19. Otamendi

 20. Mac Allister

 21. Dybala

 22. Lautaro Martínez

 23. Emiliano Martínez

 24. Fernández

 25. Lisandro Martínez

 26. Molina

Stijl officiële Argentinië bedrukking 2022-2023

De officiële Argentinië bedrukking 2022-2023 heeft exact dezelfde stijl als de bedrukkingen van Spanje, Colombia, Japan, Wales en Mexico. Dit zijn de landen die adidas als kledingsponsor hebben en deze landen hebben een generieke stijl als bedrukking. Het lettertype dat door adidas gebruikt is, betreft een vrij hoekig lettertype. De rugnummers bevatten bovendien een opening aan de zijkant of onderkant. In het rugnummer is ook weer het logo van de Argentijnse voetbalbond aan de onderkant verwerkt. De namen van de spelers staan boven het rugnummer. Deze hebben hetzelfde lettertype als de rugnummers en bevatten dus ook allemaal een opening. De letters bevatten niet het logo van de voetbalbond. Het borstnummer van de spelers staat op het midden van de borst, net iets onder de logo's van de adidas en de Argentijnse voetbalbond. Op het thuisshirt heeft de bedrukking dezelfde kleur als alle andere details: zwart. Het uitshirt heeft dezelfde bedrukking, maar dan in het zilver.

Argentinië voetbalshirt met naam en nummer

Vanaf nu kun je het Argentinië voetbalshirt met de officiële bedrukking bestellen. Je kunt hierbij kiezen om het voetbalshirt te laten bedrukken met de naam en het rugnummer van één van de spelers, maar ook een eigen naam en nummer. Dit heeft echter wel een meerprijs van € 15,- tot € 20,-. De prijs van de voetbalshirts is zonder bedrukking € 90,- voor volwassenen en voor kinderen € 80,-. Check ook andere Argentinië producten in deze winkels!

Bestel je Argentinië voetbalshirt met bedrukking in de officiële adidas SHOP! 

of in deze Argentinië fanshop (inclusief losse bedrukkingen) 

of deze fanshop

Officiële Argentinië bedrukking 2022-2023