Spanje uitshirt 2022-2023

De Spaanse voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben vandaag ook het nieuwe Spanje uitshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit tenue speelt het team van bondscoach Luis Enrique de WK 2022 uitwedstrijden in Qatar en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024, alsook de Nations League wedstrijden in de periode 2022-2023. Het uittenue wordt ook gedragen door het Spaanse vrouwenvoetbalelftal en alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. Adidas is ook dit jaar de kledingsponsor van het Spaans voetelftal. Het Duitse sportmerk is sinds 1991 kledingsponsor en heeft nog een contract met de Spaanse voetbalbond tot medio 2030.

Spanje WK 2022 uitshirt

Het Spanje uitshirt 2022-2023 is lichtblauw en is geïnspireerd door het logo van het WK van 1982. In 1982 vond het wereldkampioenschap plaats in Spanje en werd het logo van het toernooi gekenmerkt door een afbeelding van de Spaanse vlag met daarnaast een retro bal. De uiteinden van de vlag bevatten dunne gele en rode streepjes. Het Spanje uitshirt is overwegend lichtblauw (door adidas ''GLOW BLUE'' genoemd) en bevat een design van lichtblauwe rondingen en dunne, verticale strepen, geïnspireerd door de bal en de vlag uit het WK logo van 1982. Ook de kleuren van de nationale vlag zijn in het tenue verwerkt. Twee van de drie adidas strepen op de schouders zijn rood en de middelste baan is geel. Verder is het tenue uitgerust met een overlappende hals met een dunne lichtblauwe lijn. Deze blauwe taping komt ook terug op de zijkanten van het voetbalshirt. Wat nog meer opvalt aan het tenue is dat de logo's van adidas en de Spaanse voetbalbond centraal op de borst zijn geplaatst. Het logo van adidas staat boven het logo van de Spaanse voetbalbond en is lichtblauw. Beide logo's bevatten nieuwe logo's. Het adidas performance logo betreft het zogenaamde 3Bar logo. Het logo bestaat namelijk alleen nog maar uit drie diagonale blokken en het woordmerk is verdwenen. Ook het logo van de Spaanse voetbalbond, RFEF (Real Federación Española de Fútbol), betreft een nieuw logo. De ster boven het logo verwijst naar het gewonnen WK van 2010. Het Spanje uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten de drie adidas strepen in de kleuren van de vlag. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en adidas. De kousen zijn lichtblauw en bevatten ook aan de bovenkant de adidas strepen in de nationale driekleur. Op de kousen staan in het lichtblauw ook de initialen van de voetbalbond en het oprichtingsjaar: 1909.

Zoals alle adidas tenues zijn de Spanje voetbalshirts uitgerust met de nieuwste technologieën van adidas. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica voetbalshirts de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues hebben een speciale 3D structuur en zijn uitgerust met extra ventilatiezones. Bovendien vallen deze voetbalshirts iets meer getailleerd en zijn deze tenues lichter. De Spanje voetbalshirts zijn geproduceerd van gerecycled (Parley Ocean) plastic, afkomstig van plastic afval in en rondom de oceanen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Spanje uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Ramos, Gavi, Pedri, Busquets, Ansu Fati, Ferran Torres, Morata, Asensio en nog meer spelers of check het Spanje thuisshirt 2022-2023.

Spanje uitshirt bestellen

Het Spanje uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webwinkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het voetbalshirt € 90,- en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 70,-. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 38,- en de kousen vanaf € 22,-. In deze winkels kun je de Spanje tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien andere merchandising van het nationale elftal.

Bestel het nieuwe Spanje uitshirt direct in de officiële adidas SHOP

of deze winkel! 

Spanje uitshirt 2022-2023

Spanje uitshirt 2022-2023