Spanje EK 2024 uitshirt is geel!

Het adidas Spanje uitshirt 2024-2025 is vandaag officieel gelanceerd door de Spaanse voetbalbond en kledingsponsor adidas! In deze tenues speelt het Spaanse voetbalelftal de Euro 2024 uitwedstrijden en de andere uitwedstrijden tijdens de periode 2024-2025. Evenals het nieuwe Spanje EK 2024 thuisshirt heeft het uittenue het adidas TIRO24 template en staat het voetbalshirt in het teken van het Spaanse DNA en de nationale trots. 

Felle kleuren!

Het Spanje uitshirt 2024-2025 is geheel in stijl van de kleuren van de nationale vlag, maar dan in een wat modernere variant! De basiskleur van het uitshirt is namelijk fel geel (door adidas ‘’Pulse Yellow’’ genoemd). Nooit eerder had het Spanje uitshirt deze kleur. Wel bevatten de keeperstenues van Spanje (onder andere die door Casillas gedragen werden) neon gele accenten. Dit is niet de enige kleur van het uitshirt. Het voetbalshirt heeft namelijk ook lichtblauwe en rode details. Kenmerkend aan het TIRO24 template is het gebruik van golven op de zijkanten van het voetbalshirt. Het Spanje uittenue bevat lichtblauwe sidepanels met een patroon van golven, die symbool staan voor de Middellandse Zee en de Spaanse kust. Deze sidepanels lopen door naar de onderkant van de achterzijde van het tenue en worden op de zijkanten geflankeerd door een rode golf. De adidas strepen op de schouders zijn weer lichtblauw en dit geldt ook voor de rand die verwerkt is aan de achterzijde van de brede v-hals. De logo’s van adidas (rechterborst) en de Spaanse voetbalbond/ Real Federación Española de Fútbol/RFEF (linkerborst) zijn rood. Ook dit jaar prijkt er boven het logo van de Spaanse voetbalbond weer een ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 2010. In de nek op de achterzijde van het Spanje uitshirt staat een graphic van een anjer, de nationale bloem van het Zuid-Europese land.

Het Spanje uittenue 2024-2025 wordt dit jaar compleet gemaakt door een fel geel voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode golf. Dit jaar ontbreken de adidas strepen namelijk op de voetbalbroekjes en de sokken. De voetbalsokken van het uittenue hebben aan de achterzijde ook een rode golf. Zowel op het voetbalbroekje als op de sokken staan uitingen van adidas en de voetbalbond.

Spanje uitshirt bestellen

Het adidas Spanje uitshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn is de replica versie € 99,95 en de authentic variant is € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) bestel je het voetbalshirt voor een prijs van € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 23,-. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Spanje EK 2024 uitshirt is geel!
Spanje EK 2024 uitshirt is geel!