18 november 2022

Dit zijn de rugnummers van Spanje tijdens WK 2022

Bondscoach Luis Enrique heeft 26 spelers geselecteerd voor het WK in Qatar. Alle spelers hebben natuurlijk weer een eigen rugnummer, welke inmiddels ook bekend zijn. Deze rugnummers dragen de spelers van Spanje niet alleen op de achterkant van het Spanje WK 2022 voetbalshirt, maar ook op de voorkant van het tenue. De FIFA stelt het namelijk verplicht om ook een borstnummer op de voorzijde van het tenue te dragen. In dit artikel geven we niet alleen een overzicht van de Spanje rugnummers tijdens het WK in Qatar, maar bespreken we ook de stijl van de bedrukking. Zoals het design van de Spanje tenues iedere twee jaar verandert, geldt dit namelijk ook voor de officiële bedrukking op de tenues.

Rugnummers Spanje WK 2022

Dit zijn de rugnummers die de spelers van Spanje tijdens het WK 2022 in Qatar op de tenues dragen. De Spanje WK 2022 voetbalshirts worden door het Spaanse voetbalelftal ook nog tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2024 gedragen. Het kan zo zijn dat sommige spelers tijdens de interlands na het WK een ander rugnummer hebben.

 1. Robert Sanchez

 2. Cesar Azpilicueta

 3. Eric Garcia

 4. Pau Torres

 5. Sergio Busquets

 6. Marcos Llorente

 7. Alvaro Morata

 8. Koke

 9. Gavi

 10. Marco Asensio

 11. Ferran Torres

 12. Williams

 13. David Raya

 14. Jose Gaya

 15. Hugo Guillamon

 16. Rodri

 17. Yeremy Pino

 18. Jordi Alba

 19. Carlos Soler

 20. Dani Carvajal

 21. Dani Olmo

 22. Pablo Sarabia

 23. Unai Simon

 24. Aymeric Laporte

 25. Ansu Fati

 26. Pedri

Officiële Spanje bedrukking 2022-2023

De bedrukking op de Spanje WK 2022 voetbalshirts betreft de officiële adidas bedrukking 2022-2023. Alle landen die adidas als kledingsponsor hebben, gebruiken namelijk hetzelfde lettertype voor de bedrukking. Ook landen als Argentinië, Colombia, Japan en België hebben deze bedrukking. De rugnummers van Spanje worden gekenmerkt door het blokkige design en ieder rugnummer bevat ergens een opening. Op de onderkant van alle rugnummers is het logo van de Spaanse voetbalbond verwerkt. De namen van de spelers hebben hetzelfde lettertype. Deze namen staan boven de rugnummers en bevatten niet het logo van de voetbalbond. De spelers van Spanje dragen het borstnummer op het midden van de borst. Op het thuisshirt heeft de bedrukking dezelfde kleur als alle andere details: geel. Op het uitshirt is de bedrukking lichtblauw/navy. Dit betreft hetzelfde lettertype als op het thuisshirt.

Spanje voetbalshirt met naam en nummer bestellen

Vanaf nu kun je het Spanje voetbalshirt bestellen met de officiële bedrukking. Je kunt ervoor kiezen het voetbalshirt te laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de spelers. Het laten bedrukken van je Spanje voetbalshirt heeft wel een meerprijs van € 15,- tot € 20,-. Deze prijs komt bovenop de prijs van de voetbalshirts. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 90,- en voor kinderen € 70,-. Check ook andere Spanje producten in de onderstaande winkels. Directe levering!

Bestel het Spanje voetbalshirt met bedrukking in deze Spanje fanshop

of de adidas SHOP! 

Spanje voetbalshirt met bedrukking 2022-2023

Spanje voetbalshirt met bedrukking 2022-2023

Spanje voetbalshirt met bedrukking 2022-2023