Spanje Euro 2024 voetbalshirt geïnspireerd door Spaanse kust

Het Spanje Euro 2024 thuisshirt is vandaag officieel gepresenteerd door de Spaanse voetbalbond en adidas. In het voetbalshirt speelt het Spaanse voetbalelftal de EK 2024 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Tijdens Euro 2024 speelt het team van bondscoach Luis de la Fuente in poule B tegen Italië, Kroatië en Albanië. In de uitwedstrijden draagt ''La Roja'' het nieuwe Spanje uitshirt 2024-2025

De Spaanse kust, de flamenco en de anjer! 

Het Spanje EK 2024 voetbalshirt is, zoals alle nieuwe adidas voetbalshirts, een uiting van nationale trots! Voor het design van het Spanje EK 2024 voetbalshirt heeft adidas weer inspiratie geput uit het Teamgeist template van 2006. Dit template gebruikt het Duitse sportmerk ook voor alle voetbalshirts van de landen waarvan het kledingsponsor was tijdens het WK van 2006 in Duitsland, het land waar ook dit jaar het EK plaats vindt. Dit template, welke dit jaar het TIRO24 template heet, komt met name tot uiting in de golven op de zijkanten van het Spanje voetbalshirt. Het Spanje thuisshirt is ook dit jaar weer overwegend rood en wordt gekenmerkt door een patroon van golven en zandkorrels, welke geïnspireerd zijn door de Spaanse kust. Het patroon is bovendien een knipoog naar de sierlijke bewegingen van de bekendste dans in het land, de flamenco! 

Alle details op het voetbalshirt zijn geel. De zijkanten bevatten een geel golvend vlak. Dit betreft het vlak dat kenmerkend is voor het Teamgeist template. Ook de adidas trademark strepen op de schouders zijn geel en hetzelfde geldt voor het adidas performance logo op de rechterborst en een dunne lijn in de ronde hals. Op de linkerborst prijkt het logo van de Spaanse voetbalbond, de Real Federación Española de Fútbol (RFEF). Boven dit logo staat weer een ster, verwijzend naar het gewonnen wereldkampioenschap van 2010 in Zuid Afrika. Een speciaal detail bevindt zich op de achterzijde van het Spanje thuisshirt. Hier staat een graphic van een anjer. Dit betreft de nationale bloem van het land.

Het Spanje thuistenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten en achterkant een diagonale gele band, die als het ware doorloopt vanaf het voetbalshirt. Op het voetbalbroekje staan ook de logo's van de voetbalbond en adidas. Opvallend genoeg ontbreken dit seizoen de adidas trademark strepen op de voetbalbroekjes en sokken. De sokken zijn rood en bevatten een gele golf. Op de sokken staan het adidas logo en het logo van de RFEF in het geel.  

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas Heat.RDY en AeroReady. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn uitgerust met de adidas Heat.RDY technologie en de replica voetbalshirts met de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts vallen alleen meer getailleerd, hebben extra ventilatiezones en zijn lichter.
  • Pasvorm: Replica - Normaal. Authentic - SlimFit 

Spanje voetbalshirt bestellen

Het adidas Spanje thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels.  Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en het authentic voetbalshirt € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het voetbalshirt € 69.95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 22,95. In deze winkels kun je de shirts laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook de nieuwste trainingskleding! 

Spanje Euro 2024 voetbalshirt geïnspireerd door Spaanse kust
Spanje Euro 2024 voetbalshirt geïnspireerd door Spaanse kust
Spanje Euro 2024 voetbalshirt geïnspireerd door Spaanse kust
Spanje Euro 2024 voetbalshirt geïnspireerd door Spaanse kust
Spanje Euro 2024 voetbalshirt geïnspireerd door Spaanse kust