Australië voetbalshirts 2022-2023

De Australische voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag ook de nieuwe Australië voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt het Australisch voetbalelftal de WK 2022 wedstrijden en de overige interlands in de periode 2022-2023. Deze nieuwe voetbalshirts worden bovendien gedragen door het vrouwenelftal van Australië dit jaar. Tijdens het WK in Qatar speelt Australië tegen Frankrijk, Denemarken en Tunesië in poule D. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor het design van de Australië voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds medio 2004 de kledingsponsor van ''The Socceroos''.

Australië thuisshirt 2022-2023

Het Australië thuisshirt 2022-2023 is weer overwegend goud en bevat dit jaar een futuristische all-over print, die wat weg heeft van een supernova. Dit is het verschijnsel waarbij een ster op spectaculaire wijze explodeert. Het tenue bevat namelijk een all-over print van kleine spikkels. De all-over print is een verwijzing naar de unieke ecosystemen die het land herbergt. De print op het tenue is namelijk een verwijzing naar het ruige, zanderige landschap van de Outback en de rijke wetlands en bossen. De mouwen bevatten een design van grotere gouden vlekken. Het Australië thuistenue heeft, zoals bijna alle WK 2022 Nike voetbalshirts, het nieuwe template van Nike. Het voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals met daaronder een ronding. Dit design komt ook weer terug op de achterzijde van het tenue. Het Australië WK 2022 voetbalshirt bevat ook groene accenten. De band aan de onderkant van de mouwen is groen en hetzelfde geldt voor de swoosh van Nike op de rechterborst. De linkerborst bevat het logo van de Australische voetbalbond, de Australian Soccer Federation (ASF). In de nek op de achterzijde de Australië voetbalshirts staat de ster uit de nationale vlag. Het Australië thuistenue 2022-2023 wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De kousen zijn geel.

Australië uitshirt 2022-2023

Het Australië uitshirt 2022-2023 is een eerbetoon aan de Australische kustlijnen en de krioelende oceaan. Het voetbalshirt heeft hetzelfde template als het uitshirt, maar dan met een eenvoudiger design. Dit voetbalshirt is donkergroen met turquoise accenten. Deze kleurencombinatie vertegenwoordigt het zeeleven en riffen van Australië en duiden op de diepe verbinding tussen de Australiërs en het kustleven. De ronding onder de ronde hals is turquoise en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en de swoosh van Nike op de rechterborst. Het logo van de Australische voetbalbond op de linkerborst betreft een monochroom logo. Dit logo heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: groen/turquoise. Het Australië uittenue wordt compleet gemaakt door een donkergroen voetbalbroekje met turquoise logo's. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

De Australië tenues zijn, zoals alle Nike voetbalshirts, onderdeel van het Nike Move To Zero programma. Dit betekent dat de tenues gemaakt zijn van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. Het Move To Zero project van Nike focust zich op zo min mogelijk uitstoot van CO2 bij de productie en het hergebruiken van stoffen, garens en materialen. De tenues zijn ook uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts (de spelersversie) zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de voetbalshirts en voor ventilatie. De spelersversie van de voetbalshirts hebben een iets andere structuur, vallen iets meer getailleerd, hebben extra ventilatiezones en zijn lichter.

Australië voetbalshirt bestellen

De Australië WK 2022 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152 en 164) € 69,95. in deze winkels vind je ook de nieuwste Australië trainingskleding en kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!