Australië vrouwen voetbalshirts WK 2023

De Australische voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben de nieuwe Australië WK 2023 voetbalshirts officieel gepresenteerd met het motto ''Forever & Today''. In deze tenues speelt het Australische vrouwenvoetbalteam de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in eigen land en de andere interlands tijdens de periode 2023-2024. In de poulefase van het toernooi spelen de vrouwen van Australië tegen Ierland, Nigeria en Canada in poule B. Ook dit jaar is Nike weer de kledingsponsor van het nationale vrouwenvoetbalteam van Australië. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2004. De Australië dames voetbalshirts betreffen andere voetbalshirts dan de Australië voetbalshirts 2022-2023, die door de mannen gedragen worden.

Australië vrouwen thuisshirt 2023-2024

De Nike Australië vrouwen voetbalshirts 2023-2024 viert de diversiteit van het land en de gemeenschap en is een uitnodiging alle Australiërs om mee te doen aan het unieke toernooi en het iconische elftal te omarmen. Het thuisshirt is volledig geel en bevat een ''swirl' patroon. Dit zogenaamde acryl-en marmerpatroon illustreert de diverse landschappen en de cultuur binnen Australië, maar staat ook symbool voor de transformatie ven toewijding van het vrouwenteam de afgelopen jaren. Het voetbalshirt bevat ook groene accenten. De ronde hals is deels groen en hetzelfde geldt voor de taping op de zijkanten van het tenue en de swoosh van Nike op de rechterborst. De linkerborst is uitgerust met het logo van de Australische voetbalbond, de Football Australia. De binnenkant van de hals bevat de tekst ''FOR ALL'', wat de mentaliteit van het vrouwenteam illustreert. Het Australië vrouwentenue wordt compleet gemaakt door een donkergroen voetbalbroekje. De kousen van de ''Matildas'' zijn volledig wit.

Australië vrouwen uitshirt 2023-2024

Het Australië dames uitshirt 2023-2024 is overwegend turquoise. Een kleur die symbool staat voor een levendig en energiek land, die bovendien vooruitstrevend is. Het uitshirt bevat ook een patroon van dunne verticale lijnen, welke kenmerkend zijn voor het nieuwe Nike Strike template. Een ander kenmerk van dit template is de ronde hals met aan de zijkanten driehoeken. Op het Australië vrouwen uitshirt zijn deze driehoeken geel, evenals de band aan de onderkant van de mouwen. De band op de zijkanten van dit voetbalshirt is donkerblauw en hetzelfde geldt voor de swoosh van Nike op de rechterborst en het logo van de voetbalbond op de andere borst. De voetbalbroekjes en de kousen van het uitshirt zijn ook turquoise met blauwe accenten.

Australië vrouwen voetbalshirt bestellen

De Nike Australië WK 2023 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. Check ook de nieuwste trainingskleding van het Australische vrouwenteam in deze winkels. Directe levering!