11 maart 2019

Australische vrouwenelftal voetbalshirts 2019-2021

Nike heeft vandaag alle WK 2019 vrouwen voetbalshirts officieel uitgebracht! Onderdeel van deze collectie zijn ook de voetbalshirts van het vrouwenelftal van Australië, de Matildas. In deze nieuwe tenues spelen de vrouwen van Australië de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2019 en de andere wedstrijden in eigen land gedurende 2019-2021. Het WK vrouwenvoetbal vindt dit jaar plaats in Frankrijk en hierin nemen de Matildas het in de poulefase op tegen Brazilië, Italië en Jamaica in poule C. Nike heeft een eer hoog te houden als het gaat om het lanceren van unieke voetbalshirt. Het nieuwe thuisshirt van het Australische dameselftal kan hoe dan ook toegevoegd worden in het rijtje ‘’opvallende tenues.’’

Wil je de vrouwen van Australië aanmoedigen met het nieuwe shirt of goedkope t-shirts? Check het dan in deze shop of de officiële NIKE SHOP! 

Voetbalshirt dameselftal Australië WK 2019

De Matildas zijn sinds 1995 onafgebroken aanwezig op het wereldkampioenschap voor vrouwen. De laatste drie edities strandde het elftal altijd in de kwartfinales. Daar moet deze zomer verandering in komen en dat kan hoe dan ook met het flitsende, nieuwe voetbalshirt van Nike. Het shirt is namelijk gebaseerd op de voetbalshirts uit de jaren ’90 en bevat een all-over print van diagonale strepen in het geel, groen en wit. Deze banen hebben het zogenaamde ‘’brush’’ effect en is ook te vinden op de mouwen en achterkant van het shirt. Deze print bevat verschillende details van het land, zoals Hosier lane, de Golden Wattle (de Acacia pycnantha – een boom, die vooral voorkomt in het Zuidoosten van het land) en micro en marcro shots van het landschap van Australië. De kleur geel heeft uiteraard de overhand in het nieuwe tenue. Verder bevat het shirt alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Het Amerikaanse sportmerk heeft namelijk een update doorgevoerd in het Vapor template. Het shirt bevat een spitse v-hals. De zijkanten en achterkant van de hals zijn groen en de onderkant van de hals is dezelfde kleur als de bovenkant van het shirt en is geel. Nike heeft alle dames voetbalshirts uitgerust met speciale details. De binnenkant van de hals bevat een tekst: ‘’Never Say Die Matildas’’, naar een documentaire over het nationale vrouwenteam in 2008. Hierin werden de dames gevolgd tijdens het WK van 2007 in China. De achterkant van het tenue is uitgerust met een groene taping in de nek en hierin is een ster verwerkt in de vorm van het land. Op de borst staan de emblemen van de Australische voetbalbond en Nike. Het is overigens voor het eerst dat Nike een dedicated voetbalshirt voor de vrouwen van Australië gelanceerd heeft. Hiervoor hadden de Matildas altijd hetzelfde tenue als het mannenteam van het land.  

Het nieuwe thuistenue van het vrouwenelftal van Australië wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje met aan de zijkanten zigzagstrepen. De kousen van het tenue zijn een combinatie van geel en groen & bevatten eenzelfde soort print als het voetbalshirt. Uiteraard zijn deze tenues ook weer uitgerust met de Dri Fit technologie van Nike, voor een optimale prestatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het gave tenue, welke vanaf nu gedragen wordt door speelsters als Samm Ker, Emily van Egmond, Claire Polkinhorne, Kyah Simon, Tameke Butt en nog meer speelsters. Het dameselftal van Australië draagt tijdens het WK in Frankrijk overigens wel hetzelfde uitshirt als de mannen. Het nieuwe thuisshirt wordt voor het eerst gedragen tijdens de interland tegen de Verenigde Staten op 5 april.

Voetbalshirt Australische vrouwenelftal kopen

Het nieuwe voetbalshirt van het dameselftal van Australië kun je vanaf mei kopen in de onderstaande webwinkels. Het shirt is vanaf dan beschikbaar in de maten XS, S, M, L en XL en heeft een prijs van € 85,-. In deze shops kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook andere merchandising om het elftal mee aan te moedigen!

Koop je Australië shirt altijd in of deze winkel! (inclusief bedrukking en goedkope t-shirts)

of de officiële NIKE SHOP!