5 april 2018

Australië uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Australië is vandaag tegelijkertijd met het thuistenue van het Australisch voetbalelftal officieel gelanceerd door Nike en de voetbalbond van het land. In dit shirt speelt het keurkorps van Bert van Marwijk de WK 2018 wedstrijden en de wedstrijden in de Azië Cup van 2019. Dit toernooi vindt begin 2019 plaats in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens het WK neemt Australië het in poule C op tegen Denemarken, Peru en Les Bleus. Check hieronder alle details van het nieuwe uittenue van ''The Socceroos.''

Groen Australië uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Australië is dit jaar overwegend donker groen. Nike designer Hoppins zegt hier het volgende over: ''Groen en goud zijn de kleuren van het nationale elftal. We wilden dit vieren met een geheel groen uitshirt.'' Daarnaast wordt het shirt gekenmerkt door de diagonale banen van de linker oksel naar de rechter onderkant van het shirt. Deze banen zijn een combinatie van fel groen en donker groen en bevatten dunne streepjes. De banen zijn geïnspireerd door de scherpe lijnen op het uitshirt van 2005. De nieuwe Australië collectie staat geheel in het teken van 2005. In dit jaar plaatste het Australisch voetbalelftal zich na 32 jaar weer voor een belangrijk eindtoernooi. Het land plaatste zich namelijk voor het WK van 2006 en deed daarna ook mee aan het WK van 2010 in Zuid Afrika en het WK van 2014 in Brazilië. Het nieuwe tenue bevat verder kenmerken van het nieuwe Nike Vapor Aeroswift template. Het uittenue is namelijk uitgerust met een diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. Bovendien zijn de mouwen uitgerust met flitsende zigzagstrepen. De swoosh van Nike prijkt in het fel groen op de rechter borst van het tenue. Nike en de voetbalbond van het land hebben sinds 2005 een langjarige verbintenis. De andere borst is uitgerust met het embleem van de FFA, de Football Federation Australia. Verder bevat het nieuwe voetbalshirt nog enkele details. Zo is de binnenkant van de hals uitgerust met een fel groene strip. Deze strip komt ook weer terug aan de achterkant van het shirt en in deze strip is de ster uit de vlag van Australië verwerkt.Het Australië uittenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje. Dit short is aan de zijkanten uitgerust met het zigzagpatroon, die ook op de mouwen van het tenue staat. Op de broekjes staan ook de logo's van Nike en de voetbalbond. Nieuw aan de broekjes van Nike is dat deze aan de zijkanten geen naden bevatten. Hierdoor kunnen de spelers nog vrijer bewegen en ondervinden ze minder hinder van het short. De kousen van het uittenue zijn geheel groen.

Zoals alle tenues van Nike zijn deze uitshirts ook uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues zijn bovendien uitgerust met de Aeroswift technologie. In deze tenues schitteren vanaf nu sterren als Cahilii, Jedinak, Leckie, Mooy, Milligan, Rogic en andere sterren. Dit tenue wordt tot en met maart 2020 gedragen door het keurkorps van Bert van Marwijk. Check ook het nieuwe thuisshirt!

Australië uitshirt bestellen

Het nieuwe uitshirt van Australië voor het WK van 2018 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176). De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze shops kan je het tenue van het Australisch voetbalelftal ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere producten van het land bestellen? Check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Australië voetbalshirt in DEZE WINKEL (inclusief bedrukking en goedkope shirts)

of in de officiële NIKE SHOP