5 april 2018

Australië thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Australië thuisshirt voor het WK van 2018 en de periode 2019-2020 is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de voetbalbond van het land. In dit shirt speelt het Australisch voetbalelftal onder andere de WK 2018 thuiswedstrijden. Tijdens het WK neemt het elftal van bondscoach Bert van Marwijk het in poule C op tegen Frankrijk, Denemarken en Peru. Daarnaast speelt Australië in dit shirt de wedstrijden in de Azië Cup van 2019. Nike is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue van ''The Socceroos.'' Het Amerikaanse sportmerk en de voetbalbond van het land hebben sinds 2006 een langjarige verbintenis. Check hieronder alles over het nieuwe tenue!

Australië thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe tenue van Australië staat geheel in het teken van het tenue waarin het Australisch voetbalelftal zich in 2005 kwalificeerde voor het WK van 2006 in Duitsland. Na 32 jaar niet aanwezig te zijn geweest op een groot toernooi lukte het ''The Socceroos'' dertien jaar geleden zich weer eens te plaatsen voor een belangrijk eindtoernooi. Dit was het begin van het succes van Australië. Ook op het WK van 2010 en 2014 was Australië aanwezig. Het Australië WK 2018 tenue is overwegend goud (geel) en wordt verder gekenmerkt door de groene accenten. Deze groene details komen terug aan de zijkanten en achterkant van de diagonale hals. Deze hals loopt naar het midden recht. Dit is een belangrijk kenmerk van het nieuwe Nike Vapor Aeroswift template voor 2018. Een ander kenmerk van het thuisshirt van het nationale elftal zijn de flitsende strepen over de mouwen van het tenue. Deze strepen symboliseren het talent van het nationale elftal. De rechter borst is uitgerust met een groene swoosh van Nike en de andere borst bevat het logo van de Australische voetbalbond, de Football Federation Australia (FFA). De achterkant van het tenue is aan de bovenkant uitgerust met een groene strip. In deze strip is de ster uit de vlag van het land verwerkt.Het thuistenue van Australië wordt dit jaar compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje. Dit short is aan de zijkanten uitgerust met flitsende zigzagstrepen in het geel. Op de broekjes staan ook de emblemen van de FFA en Nike. De kousen van het tenue zijn ook geel en zijn net boven het midden uitgerust met een groene band. Deze band heeft naar de achterkant een fading effect. In deze band is een gele swoosh verwerkt. Zoals alle tenues van Nike zijn deze voetbalshirts ook uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues zijn bovendien uitgerust met de Aeroswift technologie.

In deze tenues schitteren vanaf nu sterren als Cahilii, Jedinak, Leckie, Mooy, Milligan, Rogic en andere sterren. Dit tenue wordt tot en met maart 2020 gedragen door het keurkorps van Bert van Marwijk. Check ook het nieuwe uitshirt!

Australië voetbalshirt bestellen

Het nieuwe shirt van Australië voor het WK van 2018 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 85,- (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 70,- (maten 128, 140, 152, 164 en 176). Daar kan je ook het bijbehorende broekjes (€ 35,-) en de kousen (€ 18,-) bestellen. Of laat je Australië tenue bedrukken met een eigen naam en nummer. Ben je op zoek naar goedkopere producten om het elftal mee aan te moedigen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel je Australië voetbalshirt in DEZE WINKEL (inclusief bedrukking en goedkope shirts)

of in de officiële NIKE SHOP