Wales voetbalshirts 2022-2023

De nationale voetbalbond van Wales en kledingsponsor adidas hebben dit weekend de nieuwe Wales voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt het mannenteam de WK 2022 wedstrijden en de EK kwalificatiewedstrijden gedurende de periode 2022-2023. De nieuwe tenues worden bovendien door het Welsh vrouwenvoetbalelftal gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2023. De mannen van Wales spelen tijdens het WK in Qatar in poule B tegen Iran, de Verenigde Staten en Engeland. Ook deze jaargang is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Wales voetbalshirts. Het Duitse sportmerk heeft sinds 2013 een samenwerkingsverband met de nationale voetbalbond en was eerder al kledingsponsor in de periode 1980-1987.

Wales thuisshirt 2022-2023

Het adidas Wales thuisshirt 2022-2023 is natuurlijk overwegend rood en wordt gekenmerkt door de all-over print van zigzaglijnen. In de bliksemschichten zijn ook weer dunne streepjes verwerkt. Ook de andere twee kleuren van de nationale vlag komen terug in het design van het thuistenue van Wales. De ronde hals bevat een groene en witte lijn en ook de zijkanten van het voetbalshirt bevatten een groene taping. De adidas strepen op de schouders zijn wit en hetzelfde geldt voor het adidas logo op de rechterborst. Dit betreft het nieuwe adidas performance logo. Dit logo bevat alleen nog maar drie diagonale blokken en niet meer het woordmerk van adidas. Om deze reden wordt dit logo het 3Bar logo genoemd. De linkerborst is uitgerust met de badge van de voetbalbond van Wales (Football Association of Wales/FAW). In de nek op de achterzijde van het Wales thuistenue prijkt een graphic van een narcis. Dit is de nationale bloem van het land. Het Wales thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. De onderkant van de achterzijde van de voetbalbroekjes bevatten een groene band en op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de club en de nationale voetbalbond. De kousen zijn rood en bevatten aan de bovenkant witte adidas strepen.

Wales uitshirt 2022-2023

Het Wales uitshirt 2022-2023 is overwegend wit en wordt vooral gekenmerkt door de opvallende V-hals. De V-hals bevat een patroon van rode en groene chevrons, geflankeerd door witte lijnen. Dit design komt ook weer terug in de band op de zijkanten van het nieuwe Wales uitshirt. De adidas trademark strepen op de schouders zijn rood en ook het adidas logo op de rechterborst is rood. De achterkant van de onderkant van het uittenue bevat een groene band. Het Wales uittenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje met witte adidas strepen en aan de onderzijde een rode band. De kousen van het Wales uittenue zijn wit met aan de bovenkant rode adidas strepen.

Zoals alle adidas tenues zijn de Wales tenues uitgerust met de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Wales WK 2022 voetbalshirts, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door spelers als Bale, Ramsey, James, Johnson, Ampadu, Moore, Davies, Wilson en nog meer spelers.

Wales voetbalshirt bestellen

De nieuwe Wales WK 2022 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) zijn de voetbalshirts € 69,95. In deze winkels kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien andere merchandising van het land. Directe levering!

Bestel de nieuwe Wales voetbalshirts direct in deze fanshop!

Wales thuisshirt 2022-2023

Wales uitshirt 2022-2023

Wales thuisshirt 2022-2023

Wales uitshirt 2022-2023