7 september 2017

Wales 3e voetbalshirt 2017

De nationale voetbalbond en adidas hebben een nieuw 3e shirt voor Wales gelanceerd. In dit shirt speelde het nationale voetbalelftal van Wales echter alleen in de met 2-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Moldavië. Eind dit jaar worden de nieuwe voetbalshirts voor 2018-2019 gelanceerd. Dit zijn de shirts waarin Wales de wedstrijden speelt tijdens het WK in Rusland, wanneer het zich plaatst. Bovendien worden de nieuwe shirts gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020. Hieronder bespreken we kort het shirt dat Wales droeg tegen Moldavië.

Het Wales 3e shirt is gebaseerd op een standaard adidas template. Het shirt is geheel geel en wordt gekenmerkt door de zwarte ronde hals. Ook de drie strepen van adidas over de schouders en mouwen zijn zwart en dit geldt ook voor het adi performance logo op de rechter borst. Adidas is sinds 2013 kledingsponsor van het nationale elftal en de vertegenwoordigende elftallen van het land. De linker borst bevat het logo van de voetbalbond van Wales FAW (Football Association of Wales). Tijdens de wedstrijd tegen Moldaviƫ prijkten de vlag van het land en Moldaviƫ op het midden van de borst. De mouwen van het shirt bevatten de WK kwalificatie FIFA badge en de respect badge. Het tenue wordt gecompleteerd door een geel voetbalbroekje met zwarte adidas strepen. De kousen van het tenue zijn ook geel en bevatten aan de bovenkant drie zwarte stripes. Beide items bevatten uitingen van de voetbalbond en adidas.

Deze shirts zijn nergens te koop. Wil je andere (goedkope) Wales t-shirts of voetbalshirts kopen? Check het exclusief in deze SHOP. Directe levering!