13 november 2019

Wales thuisshirt 2020-2021

De voetbalbond van Wales en adidas hebben vandaag ook het nieuwe voetbalshirt van het Welsh voetbalelftal uitgebracht. In dit nieuwe tenue speelt het keurkorps van bondscoach Ryan Giggs de wedstrijden tijdens Euro 2020. Wanneer het land zich niet plaatst voor het EK dan speelt het in dit tenue de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden in eigen land. 

Wales thuis shirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe Wales thuisshirt voor 2020-2021 is ook komende jaargang weer overwegend rood en wordt met name gekenmerkt door de kleurige banen aan de onderkant van de mouwen. Hier bevinden zich twee gele banen, twee dunnere rode en groene banen en in het midden een witte band. Groen, wit en rood zijn de kleuren van de vlag van Wales en geel verwijst naar de de kleur van het kruis van de vlag van St. David. Dit is een belangrijk symbool van met name christelijke en nationalistische groeperingen in Wales. De gele kleur komt ook weer terug in de drie strepen van adidas, welke zich bevinden op de schouders. Het tenue is bovendien uitgerust met een klassieke jaren '90 adidas EQT V-hals en op de achterkant van het tenue prijkt in dezelfde kleuren als de banen aan de onderkant van de mouwen een afbeelding van een narcis. Ook dit is weer één van de symbolen van het land. De rechterborst van het tenue is uitgerust met het adidas logo in het geel. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 2013 de tenues van ''The Dragons'' en was eerder al in de periode 1980-1987 kledingsponsor van het nationale team. De andere borst bevat het nieuwe logo van de voetbalbond, de FAW (Football Association of Wales). Het nieuwe logo van de bond bestaat uit een wit schild met een groene omlijning met daarin een afbeelding van een draak. Dit betekent dat het logo in vergelijking met het vorige logo wat versimpeld is. Zo is de narcis uit het logo verdwenen, evenals de leus van de bond: ''Gorau Chwarae Cyd Chwarae.''

Het nieuwe Wales tenue wordt  compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje en rode kousen met gele adiddas strepen. Bovendien zijn de nieuwe tenues uitgerust met de nieuwe adidas AeroReady technologie. Dit is een nieuwe benaming voor de Climalite technologie. Deze technologie heeft hetzelfde effect en zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtavoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe tenue, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Bale, Ramsey, James, Ampadu, Williams, Moore, Wilson, Davies, Allen en nog meer spelers.

Wales voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Wales voetbalshirt voor 2020-2021 kun je vanaf medio nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het thuisshirt is € 89,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. In deze winkels kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien goedkope tenues en t-shirts. Directe levering!

Bestel je Wales voetbalshirt altijd in deze SHOP 

of  in deze winkel!  (inclusief goedkope t-shirts)

Wales thuisshirt 2020-2021

Wales voetbalshirt 2020-2021