Denemarken voetbalshirts 2022-2023

De Deense voetbalbond en kledingsponsor Hummel hebben nu ook de nieuwe Denemarken WK 2022 voetbalshirts gepresenteerd. In deze tenues speelt het Deense voetbalelftal de WK 2022 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024. Tijdens het WK in Qatar speelt het Deense voetbalelftal in de poulefase tegen Frankrijk, Australië en Tunesië in poule D. De nieuwe tenues worden de komende periode ook gedragen door het Deense vrouwenvoetbalelftal. Ook dit jaar is Hummel weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Denemarken voetbalshirts. Deze functie heeft het Deense sportmerk sinds medio 2016.

Denemarken thuisshirt 2022-2023

Alle Denemarken voetbalshirts 2022-2023 zijn geïnspireerd door de voetbalshirts van 1992. Dertig jaar geleden won het Deense voetbalelftal het Europees kampioenschap in Zweden. Het verhaal is bij vrijwel iedereen bekend. In eerste instantie had Denemarken zich niet geplaatst voor het toernooi, maar omdat Joegoslavië gediskwalificeerd werd, werd Denemarken als vervanger aangewezen. In een groep met Zweden, Frankrijk en Engeland eindigde het Deense voetbalelftal als tweede en in de halve finale werd Nederland na strafschoppen verslagen. In de finale won Denemarken met 2-0 van Duitsland door doelpunten van Jensen en Vilfort. Ook in 1992 was Hummel overigens al kledingsponsor van de ''Danish Dynamite''. Het Denemarken thuisshirt 2022-2023 is natuurlijk overwegend rood en wordt evenals het voetbalshirt van 1992 gekenmerkt door de driehoek op de zijkanten en de verticale banen aan de onderkant van de mouwen. Op het tenue van dertig jaar geleden waren deze details wit en op het nieuwe tenue zijn de banen donker rood. De tenues van Denemarken bevatten dit jaar ook monochrome logo's. Dit betekent dat de logo's geheel in stijl zijn van de kleuren van het voetbalshirt. Het logo van Hummel op de rechterborst is rood en ook het logo van de Deense voetbalbond (Dansk Boldspil-Union/DBU) op de linkerborst is ook rood. Dat de logo's op het tenue dezelfde kleuren hebben als het voetbalshirt heeft een reden. Zowel de Deense voetbalbond als Hummel wil minimaal zichtbaar zijn tijdens het WK in Qatar. Hierover zegt Hummel het volgende: ''"Sport moet mensen samenbrengen en als dat niet gebeurt, willen we een statement maken. We willen niet zichtbaar zijn op een toernooi dat het leven heeft gekost aan duizenden mensen. We steunen het Deense elftal volledig, maar dat is niet hetzelfde als het steunen van Qatar als host."

In tegenstelling tot het tenue van 1992 bevat het voetbalshirt dit jaar een overlappende V-hals. Het voetbalshirt bevat ook nog een aantal details. De binnenkant van de hals bevat de tekst: ''"FOR DANMARK" en daaronder "EN DEL AF NOGET STØRRE" (Een deel van iets groters). Het Denemarken thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje, waarop ook de logo's van Hummel en de Deense voetbalbond staan. De zijkanten van het voetbalbroekje bevatten de Hummel trademark tekens. De kousen zijn ook volledig rood met rode chevrons.

Denemarken uitshirt 2022-2023

Het Denemarken uitshirt 2022-2023 heeft exact hetzelfde template als het thuisshirt, maar dit voetbalshirt is wit. Ook alle details op het uitshirt zijn wit. De zijkanten van het uitshirt bevatten ook een driehoek en de mouwen bevatten aan de onderkant verticale banen. De logo's van Hummel en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt en zijn ook wit. Het uitshirt bevat een overlappende V-hals en de binnenkant van de hals bevat ook dezelfde tekst als het thuistenue. Het uittenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen. In sommige uitwedstrijden draagt het Deense voetbalelftal een zwart voetbalshirt. Dit betreft het Denemarken 3e voetbalshirt 2022-2023. Ook dit tenue heeft hetzelfde template met dezelfde details en logo's als op de andere twee voetbalshirts. De logo's van de Deense voetbalbond en Hummel op de borst zijn zwart. Dit tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Denemarken voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Eriksen, Cornelius, Kjear, Christensen, Damsgaard, Braithwaite, Dolberg, Poulsen, Kristensen, Højbjerg en nog meer spelers.

Denemarken voetbalshirt bestellen

De Denemarken WK 2022 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 79,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkels kun je de Denemarken tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel de Denemarken voetbalshirts direct in deze SHOP! 

of deze Denemarken fanshop! 


Denemarken thuisshirt 2022-2023

Denemarken thuisshirt 2022-2023

Denemarken uitshirt 2022-2023

Denemarken 3e voetbalshirt 2022-2023

Detail Denemarken WK 2022 voetbalshirt