Denemarken X BLS Hafnia voetbalshirt 2022

De Deense voetbalbond heeft in samenwerking met kledingsponsor Hummel en modemerk BLS Hafnia een special edition Denemarken voetbalshirt gelanceerd. Dit voetbalshirt wordt door het Deense voetbalelftal exclusief gedragen in de oefeninterland tegen Servië op 29 maart 2022. Dit voetbalshirt wordt verder in geen enkele andere interland gedragen. Medio augustus/september lanceren de Deense voetbalbond en Hummel de tenues waarin het Deens voetbalelftal de wedstrijden speelt tijdens het WK in Qatar. Hummel is sinds 2016 kledingsponsor van Denemarken en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2024.

Het Hummel Denemarken X BLS Hafnia voetbalshirt is vooral een eerbetoon aan de nieuwe generatie. Hierover zegt BLS Hafnia oprichter en directeur het volgende: ''Voetbal is een inclusieve gemeenschap. Waar je ook vandaag komt, wat je achtergrond of financiële situatie ook is, het nationale elftal ligt altijd in bereik, zoals je maar hard werkt. Dat hard werken loont, zelfs als je een underdog bent, is de boodschap die we willen overbrengen met dit nieuwe Denemarken voetbalshirt.'' Qua design is het limited edition voetbalshirt geïnspireerd door het design van het uittenue van de Denen en met name die van 1986 en 1992 (het jaar waarin het EK gewonnen werd). Het voetbalshirt is wit en bevat verschillende rode details. Op beide schouders bevinden zich zes verticale strepen en op de zijkanten van het voetbalshirt bevinden zich acht strepen, welke in een chevron zijn verwerkt. Dit design is geïnspireerd door de trademark tekens van Hummel, welke in het rood op de mouwen staan. De ronde hals bevat ook weer twee dunne, rode lijnen en dit design komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Op de rechterborst prijkt het Hummel Sportswear logo en de linkerborst bevat de badge van de Deense voetbalbond, de DBU (Dansk Boldspil-Union). Het tenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje en witte kousen met contrasterende accenten.

Ook Allan Vad Nielsen, CEO van Hummel, reageert op het nieuwe project: ''De samenwerking tussen Hummel en BLS brengt het beste van twee werelden samen. Hummel is een gevestigde speler in het Deense voetbal en BLS vertegenwoordigt de groei van minderheden. Het draait allemaal om vertegenwoordiging, diversiteit en het geval van eenheid. Samen met BLS Hafnia en de Deense voetbalbond zijn we er trots op om een ode te brenen aan een nieuwe generatie met dit speciale Denemarken voetbalshirt.''

De voetbalshirts die door de spelers van Denemarken tegen Servië gedragen worden, worden na de wedstrijd geveild. De opbrengst van deze voetbalshirts komt ten goede aan het project DBU Get2 Football Schools, welke als doel heeft om lokale voetbalclubs in kwetsbare woonwijken te ondersteunen en zo meer kinderen de kans te geven deel uit te maken van de voetbalgemeenschap.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Denemarken X BLS Hafnia X Hummel voetbalshirt 2022. Rondom deze voetbalshirts is er ook nog een casual collectie voor het Deense nationale elftal gelanceerd met een echte jaren '80/'90 look.

Denemarken voetbalshirt bestellen

Het Denemarken special edition voetbalshirt kun je vanaf 24 maart bestellen in de onderstaande webshop. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. Check ook andere Denemarken producten in de onderstaande winkels. Directe levering!

Bestel het Denemarken voetbalshirt altijd in deze fanshop! 

Denemarken BLS Hafnia thuisshirt 2022

 

Denemarken BLS Hafnia keepersshirt 2022