Denemarken voetbalshirt 1983 opnieuw gelanceerd door Hummel

Hummel en de Deense voetbalbond hebben een remake van het Denemarken voetbalshirt 1983 gelanceerd. Dit betreft alweer het derde Denemarken voetbalshirt die Hummel deze maand lanceert. Eerder deze maand presenteerde het Deense sportmerk al het zogenaamde Denemarken x BLS voetbalshirt en twee weken geleden ook de Denemarken vrouwen voetbalshirts. Het Deense sportmerk is sinds 2016 de kledingsponsor van het nationale elftal en de andere vertegenwoordigende elftallen, maar was dat ook al in de periode 1979-2004. 1983 wordt in Denemarken gezien als het begin van de gouden periode van het nationale elftal.

Het Hummel Denemarken voetbalshirt 1983 werd door het nationale elftal gedragen in de kwalificatiereeks ter voorbereiding op het EK van 1984. De Denen versloegen tijdens deze campagne onder andere Engeland met 1-0 op Wembley en eindigde eerste in de groep. Op het EK behaalde Denemarken uiteindelijk de halve finale. Op het WK van 1986 kwam de ''Danish Dynamite'' tot de achtste finale. De remake van het Denemarken 1983 voetbalshirt is exact hetzelfde als het tenue van veertig jaar geleden. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de verticale rode banen, waarvan de helft glimmend zijn. De trademark tekens van Hummel, de zogenaamde chevrons, staan in het wit op de schouders en mouwen en op de zijkanten van het voetbalshirt. Daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met een v-hals. De rechterborst bevat het Hummel Sportswear logo en de linkerborst de badge van de Deense voetbalbond, de Dansk Boldspil-Union. De nummers op de achterkant van de remake zijn hetzelfde als in 1983. De rugnummers hebben een diagonale stijl en bevatten aan de onderkant het logo van Hummel. Het voetbalshirt bevat nummer 8. Dit was het rugnummer dat vaak gedragen werd door Jesper Olsen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Denemarken Hummel 1983 remake voetbalshirt, dat gedragen werd door Jesper Olsen, Morten Olsen, Ivan Nielsen, Frank Arnesen, Soren Lerby, Jan Molby, Michael Laudrup, Preben Elkjaer Larsen en andere sterren.

Dit voetbalshirt kun je vanaf nu voor volwassenen bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 69,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! Check ook andere Denemarken voetbalshirts in  deze fanshop! 

Denemarken retro voetbalshirt 1983
Achterkant Denemarken voetbalshirt 1983

Detail Denemarken retro voetbalshirt 1983