6 maart 2018

Manchester United en adidas lanceren uniek icon retro shirt

Manchester United en adidas hebben vandaag ook een nieuw retro gelanceerd. Dit retro shirt wordt niet door ''The Mancunians'' gedragen in de Premier League of Europese wedstrijden dit seizoen. Het is puur en alleen een aanvulling op de 2017-2018 collectie van adidas. De naam van het shirt is het ''icon shirt'', verwijzend naar de iconen die de Engelse grootmacht in de geschiedenis heeft gekend. Meer weten over dit shirt? Lees hieronder alles over het nieuwe retro shirt van de club, die onder leiding staat van José Mourinho.

Het nieuwe Manchester United icon retro voetbalshirt is geïnspireerd door verschillende voetbalshirts uit de jaren '50 en '60. Een belangrijke mijlpaal van de club was het winnen van de Europa Cup I in 1968. In de finale in het Wembley Stadium in Londen versloeg de equipe van de Schotse coach Matt Busby Benfica met 4-1 na verlenging. Doelpuntenmakers voor United waren Bobby Charlton, George Best en Brian Kidd. Andere sterren uit dit elftal waren Bill Foulkes, Nobby Stiles en John Aston. Het winnen van de Europa Cup I had overigens ook een symbolische waarde voor de club. Het was namelijk tien jaar na de vliegramp in München, waarbij een groot deel van de selectie van de club om het leven kwam. Charlton, Foulkes en coach Busby maakten toen ook al onderdeel uit van het elftal en overleefden de crash wel.

Het Manchester United icon shirt heeft natuurlijk ook weer een echte vintage uitstraling. Het shirt is geheel rood en heeft een vintage wash look. Daarnaast bevat een klassieke gebreide crew neck in het wit met een subtiele, dunne, rode lijn. Dit design komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. In de jaren '50, '60 en '70 was adidas overigens nog geen kledingsponsor van het elftal. Het merk verzorgde in 1980 pas voor het eerst de tenues van United. Van 1945 tot 1975 was Umbro gedurende dertig jaar verantwoordelijk voor de productie van de tenues van Manchester en in de periode 1975 tot 1980 was het Engelse sportmerk Admiral dat. Waar je misschien zou verwachten dat op de rechter borst geen logo of het Originals logo van adi zou staan, is dit niet het geval. Op de rechter borst prijkt namelijk het adidas performance logo. De andere borst bevat bovendien het huidige logo van Manchester United. In de jaren '50,'60 en '70 waren er nog geen shirtsponsoren. Deze staat dan ook niet op het icon retro shirt van de club. Het shirt bestaat uit een combinatie van polyester en katoen. Vorige week lanceerde adidas ook voor Real Madrid het icon shirt. 

Ben je direct fan van het icon shirt? Dan moet je wel diep in de buidel tasten. Het shirt heeft namelijk een prijs van maar liefst € 150,-. Deze scoor je exclusief in de online shop van adidas. Wil je een goedkoper Manchester United retro shirt? Check het in deze online winkel!