De 20 meest lucratieve kledingsponsor deals van voetbalclubs

Begin deze maand maakte Liverpool bekend dat Nike vanaf het seizoen 2020-2021 de nieuwe kledingsponsor wordt van The Reds. Nike zou een recordbedrag van 80 miljoen euro per jaar naar de Premier League overmaken. Deze deals is één van de grootste deals tussen een sportmerk en een voetbalclub wereldwijd. Wat nog meer lucratieve deals tussen kledingsponsoren en voetbalclubs?

Het Londense bedrijf SportCal (Sport Marketing Intelligence) zocht het uit en maakte een top 20! Wat blijkt, ook de deal tussen Ajax en adidas staat daartussen. De bedragen in het onderstaande overzicht staan overigens in dollars aangegeven. Dit betreft een overzicht van het seizoen 2018-2019. De deal tussen Liverpool en Nike is dus nog tussen.

Barcelona blijkt de meest lucratieve deal te hebben met Nike. Het Amerikaanse sportmerk maakt jaarlijks een bedrag van maar liefs 175 miljoen dollar naar de Catalanen over. Op een gepaste tweede plaats volgt de deal van Real Madrid en adidas. Het Duitse sportmerk sponsort ''Los Blancos'' jaarlijks voor een bedrag van maar liefst 134 miljoen dollar. In de Premier League wedijveren Manchester United en Liverpool vanaf volgend seizoen met elkaar. Adidas betaalt United jaarlijks een bedrag van 101 miljoen dollar en dit is net iets meer dan € 90 miljoen. De deal tussen Liverpool en Nike is overigens een variabel contract. Nike betaalt Liverpool ieder jaar een fixed fee van € 35 miljoen en dit kan door de verschillende bonussen oplopen tot € 80-85 miljoen per jaar.

Puma weet ook nog net een plaatsje in de top vijf te bemachtigen. Het Duitse sportmerk is kledingsponsor van Manchester City en de andere clubs uit de City Group en sponsort de club voor een bedrag van iets meer dan 86 miljoen dollar (€ 78 miljoen). Ook Ajax zien we terug komen in het overzicht van SportCal. De Amsterdammers krijgen jaarlijks een bedrag van 9,5 miljoen dollar (€ 8,5 miljoen) van adidas. Ook de deals van Southampton met Under Armour en Everton met Umbro staan in de top 20! Check hieronder het gehele overzicht!

Op zoek naar een nieuw voetbalshirt? Bestel het altijd in deze winkel!

Lucratieve samenwerking merken en voetbalclubs