2019-2020, op zoek naar het ultieme team met geld, creativiteit of FIFA points

Het seizoen 2019-2020 is bijna officieel van start. Sommige voetbalclubs zijn al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen, een groot deel geniet nog van een vakantie en andere sterspelers spelen zelfs nog grote toernooien zoals de Copa America of Afrika Cup. Tegenwoordig is er eigenlijk geen sprake meer van een zomerstop. Niet alleen op het voetbalveld gaat alles door, ook in de virtuele wereld. De start van het seizoen valt samen met de release van een nieuwe FIFA, in dit geval FIFA20. De game wordt dit jaar op 27 september uitgebracht en bevat een opnieuw verschillende nieuwe features, waaronder een FIFA Street achtige modus, genaamd Volta Football. Tot die tijd is het nog even shinen met de Ultimate Team Mode van FIFA 19.

Voor degenen die nog niet bekend zijn met de meest populaire spelmodus van FIFA. FUT (FIFA Ultimate Team) is de gameplay, waarbij je het met een fantasieteam van spelers over de hele wereld opneemt tegen anderen online of tegen de computer. Wil je betere spelers binnen je selectie aantrekken, dan moet je munten verdienen. Deze verdien je door wedstrijden te spelen, toernooien te winnen of door spelers met winst te verkopen. Met deze gameplay kun je eindeloos doorgaan totdat je het ultieme team opgebouwd hebt, waarmee je van iedereen kan winnen. Alle statistieken worden perfect bijgehouden. In de Gameplay zijn er ook speciale kaarten en Team of The Week kaarten beschikbaar. Op deze kaarten staan de statistieken van spelers, gebaseerd op de prestaties in recente wedstrijden in real life.

Bij Ultimate Team blijf het een uitdaging om een uitgebalanceerde selectie samen te stellen. Uiteraard hoop je een selectie te hebben met de beste verdedigers, middenvelders en aanvallers in de wereld. Een selectie met 's werelds sterspelers is echter een utopie. Spelers als Mbappe, Neymar, Messi, Ronaldo , Virgil, De Ligt etc. zijn zeldzaam in de gameplay en kosten dan ook miljoenen in-game munten. Die haal je niet alleen door wedstrijden en toernooien te winnen, bij lange na niet zelfs. Hoe kom je dan aan deze miljoenen in-game munten. De oplossing is simpel. Je kunt namelijk tegenwoordig ook online FIFA punten kopen, waarmee je een pack spelers of draft tokens kunt kopen. Zo'n pack bevat spelers die je weer door kunt verkopen, zodat je in-game bankrekening weer hoger wordt.

Bij verschillende aanbieders kun je zogenaamde FIFA coins bestellen, waardoor je in de luxe positie bent om met of door middel van deze FIFA points jouw ideale selectie samen te stellen. Om FIFA 19 points te kopen, heb je overigens wel tegoed nodig voor de Playstation Store, Xbox Marketplace of Nintendo Eshop. Deze munten maken het spelen van Fifa Ultimate Team een stuk aangenamer. Je bent immers sneller verzekerd van een sterke en uitgebalanceerde selectie. Laten wij fervente FIFA spelers op de X-Box zijn en direct FIFA points Xbox kopen!

Ging het maar soms zo makkelijk in real life. Sommige clubs hebben het geluk dat ze zijn overgenomen door een vermogende eigenaar, oliebaron of sjeik, die smijten met geld om een fantastische selectie samen te stellen. De club hoeft maar even bij de eigenaar aan te kloppen voor een zak geld en het is beschikbaar. Real Madrid is zo'n voorbeeld. Voordat de club nog maar één training heeft afgewerkt, heeft het al bijna € 400 miljoen uitgegeven. Het gros van de clubs heeft deze luxe niet. Die moeten creatief ondernemen en is dat misschien ook niet het romantische van voetbal? Voor beiden valt wat te zeggen. Wij kijken in ieder geval uit naar het nieuwe seizoen!