De voetbalzomer van 2020 | 4 tips voor het perfecte TV meubel

Nog 108 dagen en het Nederlands Elftal is eindelijk weer aanwezig op een groot eindtoernooi. Vanaf 12 juni vindt namelijk het EK voetbal plaats, waarvoor het keurkorps van Ronald Koeman zich geplaatst heeft. De laatste keer dat Oranje zich plaatste voor een groot eindtoernooi was het WK van 2014 in Brazilië. We kunnen deze zomer ook weer genieten van de Oranje Leeuwinnen. Doordat het team van Sarina Wiegman vorig jaar de finale van het WK dames voetbal bereikte, plaatste het zich voor de Olympische Spelen deze zomer. De Olympische Zomerspelen vindt dit jaar van 24 juli tot 9 augustus plaats in Tokyo.

Dat het een heerlijke voetbalzomer wordt, is dus een feit. Dit betekent ook dat we massaal voor ''de buis'' gaan zitten. Omdat we komende zomer vele uren voor de televisie zullen bivakkeren, is het van belang de beste kijkervaring te hebben. Dit ligt niet alleen aan de grootte en kwaliteit van je televisiescherm, het TV Meubel vergt ook wat aandacht. Dat is nu net waar we het over willen hebben. Het kiezen van het perfecte TV meubel is namelijk best wel een uitdaging. Om die reden geven we wat tips voor het kiezen van het perfecte TV dressoir meubel, zodat jij deze zomer optimaal kunt genieten! 

  1. Houd rekening met de grootte van de kamer

Een TV meubel staat vaak op het meest centrale punt van je huiskamer. Dit betekent echter niet dat de focus gelegd moet worden op het TV meubel of dat deze extra groot moet zijn. Voordat je een nieuw TV dressoir en/of televisie wilt kopen is het raadzaam om je huiskamer op te meten. De grootte van het TV dressoir moet namelijk in verhouding staan tot de oppervlakte van de huiskamer. Bovendien moet je rekening houden met de breedte van je televisie. Over het algemeen geldt dat een TV dressoir in ieder geval 20% langer moet zijn dan de lengte van je televisie. Houd er bovendien rekening mee dat het televisiemeubel het gewicht van de TV moet kunnen dragen, indien de televisie niet opgehangen wordt.

  1. Plaats je televisie op de juiste hoogte

Één van de belangrijkste tips om een maximale kijkervaring te bereiken, is de televisie te plaatsen op de juiste hoogte. Vaak is dit niet makkelijk, maar met een TV-standaard kun je vaak al heel veel. Over het algemeen geldt dat wanneer je op de bank zit, je ogen ongeveer tot de helft van het scherm moeten reiken. Bij een plasma TV is dit weer iets anders. Bij een plasma TV moet je meer rekening houden met de bescherming van je ogen en is het dan ook verstandig om je TV meubel wat verder weg te plaatsen.

  1. Houd rekening met de vorm van de kamer

Wanneer je van plan bent je kamer opnieuw in te richten of een nieuw TV meubel te kopen, is het van belang rekening te houden met de vorm van je huiskamer. Mocht je het geluk hebben dat je een grote huiskamer hebt, dan maakt de stijl van het TV dressoir vaak niet uit, zolang het maar matcht met stijl van je huiskamer. Maar wat als je een kleinere of smallere huiskamer hebt? Dit betekent natuurlijk niet dat je jouw favoriete televisie niet kunt aanschaffen en neerzetten. Houd hierbij vooral rekening met het praktische aspect. In een kleine woonkamer kun je je TV meubel namelijk ook perfect gebruiken om andere spullen in op te bergen, zodat je niet nog een extra kast hoeft aan te schaffen. Let er dus op dat je niet een te klein TV dressoir koopt, maar juist één met wat meer opslagruimte.

  1. Kies stijlvol

We gaven het al eerder aan, je TV meubel moet natuurlijk ook matchen met de stijl van je huiskamer. De woonkamer is de plek waarin je de meeste vrije tijd doorbrengt. Van belang is dan ook dat alles qua stijl met elkaar overeenkomt, dus ook je TV meubel. Heb je een vintage woonkamer, koop dan een wat meer industrieel TV dressoir met een authentieke stijl of een dressoir van hout of metaal. Is je huiskamer wat moderner en strakker ingericht, zorg er dan ook voor dat je tv-meubel strakker is.

Een beetje gevoel voor stijl en ruimte is dus geen overbodige luxe om het perfecte TV meubel te kiezen. Als je dit hebt, ben je al ver en kun zijn alle voorwaarden geschept om te genieten van deze voetbalzomer. En wat zou het lekker zijn als het Nederlands Elftal en de Oranje Leeuwinnen het EK en de Olympische Spelen kunnen winnen. Wie weet!

TV Meubel