Nieuw adidas logo op voetbalshirts vanaf 2022

Het logo van adidas op de voetbalshirts krijgt vanaf volgend jaar een kleine metamorfose volgens verschillende media. Het nieuwe adidas performance logo is onderdeel van de ''Own The Game 2025'' strategie van adidas, welke in maart 2021 gepresenteerd werd. Het Duitse sportmerk wil het ''nieuwe'' logo vanaf het WK in Qatar gaan introduceren. Dit betekent dat de WK 2022 voetbalshirts van adidas de eerste tenues zijn die het nieuwe adidas performance logo bevatten. Dit logo zien we dus terug op de WK 2022 voetbalshirts van landen als Duitsland, Spanje, Argentinië en Zweden & vanaf het seizoen 2023-2024 ook op de voetbalshirts van Ajax, Feyenoord, Bayern München, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Manchester United, Boca Juniors, River Plate en tal van andere clubs. 

Het nieuwe logo is eigenlijk vrijwel hetzelfde als het huidige performance logo, maar dan is het woordmerk van adidas verwijderd. Het performance logo bestaat dus vanaf volgend jaar alleen nog maar uit drie diagonale blokken. De gedachte hierachter is dat het nieuwe adidas performance logo beter past in het digitale tijdperk, waarin social media een steeds belangrijkere rol speelt. Daarnaast vond het merk dat er een te groot gat was tussen de Originals en Performance lijn van het merk, waardoor er een derde logo geïntroduceerd moest worden.

Het huidige adidas performance ogo werd in 1997 door adidas geïntroduceerd als logo voor de zogenaamde ''EQT'' lijn en verving destijds de iconische adidas trefoil. Het trefoil/klaverblad logo werd door het merk vlak voor de Olympische Spelen in München geïntroduceerd en is sinds 1997 het logo van de adidas Originals lijn. De gedachte achter het veranderen van het logo in de jaren '90 was dat het nog beter het verhaal van adidas vertelde, namelijk het overwinnen van uitdagen en het nastreven van je doelen.

Verdwijnt het huidige adidas performance logo dan helemaal? Nee, adidas gooit nooit oude logo's weg. Het adidas logo met de merknaam gaat vanaf volgend jaar gebruikt worden voor de Sportswear lijn van het merk. Het performance logo verandert dus in het Sportswear logo. Uiteraard blijft ook de Originals lijn van het merk nog bestaan en voor deze lijn gebruikt het merk ook volgend jaar nog het adidas trefoil logo. De merkstrategie van adidas focust zich vanaf volgend jaar dus op drie lijnen: adidas performance (met het nieuwe logo), adidas Sportswear (het oude/huidige adidas performance logo) en adidas Originals (met de adidas trefoil als logo). Aan deze lijnen hangt adidas speciale motto's:

  • adidas Performance: ''Built for sport, worn for sport.''

  • adidas Sportswear: ''Born for sport, worn for style.''

  • adidas Originals: ''Inspired by Sport, worn on the street.''

Check hieronder de logo's die adidas vanaf eind 2022 op de voetbalshirts, sportkleding, casual kleding, schoenen en andere accessoires gaat gebruiken. Ben je op zoek naar de nieuwste adidas kleding of sneakers? Check het in deze SHOP! 

Nieuw adidas Performance logo