18 september 2021

adidas Originals Boca Juniors trainingsjack 1981

Na een aantal jaar heeft adidas eindelijk weer een speciale adidas Originals voetbal collectie gelanceerd. Deze collectie bevat onder andere een super vet adidas Originals Boca Juniors 1981 trainingsjack! Dit jack wordt niet door de spelers gedragen dit seizoen, maar past perfect bij de collectie voor 2021-2022. Het Boca Juniors thuisshirt 2021-2022 is namelijk geïnspireerd door het tenue van 1981-1982. Dit betreft het tenue waarin Maradona zijn debuut maakte voor Boca Juniors veertig jaar geleden. En dat niet alleen. Ook het voetbalshirt van 1981 is terug! Alles uit de adidas Originals X Boca Juniors collectie ademt Maradona!

adidas Originals Boca Juniors trainingsjack en retro shirt 1981

Het adidas Originals Boca Juniors 1981 trainingsjack is vrijwel een exacte kopie van het jack van veertig jaar geleden, dus zonder adidas performance logo, maar met trefoil! Voor degenen die nog niet bekend zijn met de trefoil. Dit logo werd door adidas als logo gebruikt in de periode 1971-1997 en dient nu als logo van de Originals lijn van het Duitse sportmerk. Dit logo stond ook op het Boca Juniors trainingsjack van 1981. Ook Boca Juniors had begin jaren '80 een ander logo dan nu het geval is. Het logo werd destijds gekenmerkt door vier kleine zonnetjes met daarin de initialen van de club: CABJ. Dit logo werd overigens maar één jaar door de club gebruikt en staat dus nu ook op het huidige thuisshirt van de club uit Buenos Aires. Het trainingsjack heeft verder natuurlijk de iconische Boca Juniors look! Het trainingsjack is volledig blauw (door adidas ''Power Blue'' genoemd) en bevat een brede gele band over het midden van het jack. Ook de adidas strepen, welke over de gehele lengte van de mouwen lopen, zijn geel. Het trainingsjack is verder uitgerust met een vrij hoge hals met een doorlopende rits. Bovendien bevat het trainingsjack twee zakken met ritsen aan de zijkanten. De onderkant van het jack bevat een tailleband en de mouwen bevatten aan de onderkant cuffs. Dit zorgt ervoor dat het trainingsjack perfect om het lichaam valt.

De adidas Originals Boca Juniors collectie bevat ook een retro shirt. Ook dit shirt is vrijwel een exacte kopie van het voetbalshirt van 1981. Adidas is sinds 2020 weer kledingsponsor van Boca Juniors en was dit ook in de periode 1981-1992. Het Boca Juniors retro shirt is blauw met een ronde hals en gele adidas strepen over de mouwen. Ook dit voetbalshirt bevat een brede band onder de borst en op de borst prijken de adidas trefoil en het Boca Juniors retro logo. Op de achterkant van het Boca Juniors voetbalshirt prijkt nummer 10, het nummer van Maradona bij Boca Juniors (en veel van zijn andere clubs). Dit nummer heeft dezelfde stijl als de Boca Juniors bedrukking van 1981. 

Maradona tekende op 20 februari 1981 een contract biij Boca Juniors en speelde in de eerste periode voor de Argentijnse club 40 veertig wedstrijden, waarin hij 28 keer doel trof. In zijn eerste seizoen bij Boca Juniors werd Maradona direct kampioen en in de zomer van 1982 ruilde ''Pluisje'''Boca Juniors in voor FC Barcelona. Pas in 1995 keerde Diego Maradona weer terug bij Boca Juniors. Dit werd echter geen veredeld succes.

adidas Originals Boca Juniors collectie bestellen

Het nieuwe adidas Originals Boca Juniors retro trainingsjack en retro shirt kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen. Beide items zijn beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL en hebben een prijs van € 79,95. 

Bestel het trainingsjack in de adidas SHOP

en het retro shirt in deze winkel! 

Boca Juniors trainingsjack 1981 adidas Originals

adidas Originals Boca Juniors trainingsjack 1981

Boca Juniors retro shirt 1981

Boca Juniors retro shirt 1981