Boca Juniors lanceert voetbalshirt ter ere van winnen wereldbeker in 2003

Boca Juniors en adidas hebben vandaag een special edition voetbalshirt gelanceerd ter ere aan het winnen van de Intercontinental Cup (het huidige WK voor clubteams) twintig jaar geleden. In 2003 won de club uit Buenos Aires voor de derde keer in de geschiedenis de Intercontintenal Cup. In de finale in het International Stadium in Yokohama versloeg Boca Juniors AC Milan met 2-1 na strafschoppen. Eerder won Boca Juniors de prestigieuze prijs in 1977 en 2003. Boca Juniors draagt het special edition voetbalshirt tijdens een aantal thuiswedstrijden. Tijdens de andere wedstrijden dagen de Argentijnen het Boca Juniors thuisshirt 2023-2024.

Het Boca Juniors ‘’Camiseta Aniversario 23’’ voetbalshirt heeft het iconische design, dat wel geïnspireerd is door het Boca Juniors voetbalshirt van 2003. Het voetbalshirt is blauw en bevat onder de borst de bekende brede horizontale gele band. Verder heeft het voetbalshirt alle kenmerken van het standaard adidas template dit seizoen. Het tenue is namelijk uitgerust met een overlappende v-hals met een gele lijn en ook de adidas trademark strepen op de schouders zijn geel. Bovendien bevat het shirt aan de zijkanten een gele taping, die doorloopt naar de onderkant van de achterzijde. Op de rechterborst prijkt het adidas logo en de linkerborst bevat het clublogo. Tussen deze logo’s staan drie gele sterren met daarin de jaartallen waarin de club de Intercontinental Cup won (77, 00, 03). Onder deze sterren staat een Japanse tekst, die ook verwijst naar de drie wereldkampioenschappen. Het tenue wordt compleet gemaakt door hetzelfde voetbalbroekje en dezelfde sokken als het thuistenue

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal
  • V-Hals
  • Langere achterzoom

Vooralsnog kun je dit Boca Juniors voetbalshirt alleen bestellen in de officiële fanshop van de Argentijnse voetbalclub. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts of merchandising van ‘’ Azul y Oro’’, check het dan in de onderstaande fanshops!

Boca Juniors lanceert voetbalshirt ter ere van winnen wereldbeker in 2003
Boca Juniors lanceert voetbalshirt ter ere van winnen wereldbeker in 2003