Boca Juniors 3e voetbalshirt 2024 in teken Zweedse vlag

Boca Juniors en adidas hebben vandaag het nieuwe Boca Juniors 3e voetbalshirts 2024 officieel gelanceerd. Het alternatieve uittenue is een eerbetoon aan het ontstaan van het iconische Boca Juniors voetbalshirt zoals we dat vandaag de dag kennen, maar daarover straks meer! In het nieuwe tenue speelt de club uit Buenos Aires een aantal uitwedstrijden in de Argentijnse Primera Division en Copa Libertadores dit jaar. Het voetbalshirt is namelijk het alternatief voor het Boca Juniors uitshirt 2023-2024!



Het Boca Juniors 3e voetbalshirt 2024 is een eerbetoon aan Zweden en met name aan de Zweedse vlag. De vlag van het Scandinavische land vormt namelijk de inspiratie voor het kenmerkende blauwe Boca Juniors voetbalshirt met de horizontale gele band over de borst. Dat verhaal zit zo. In de begin jaren van Boca Juniors droeg de club een verticaal zwart/wit gestreept voetbalshirt, een lichtblauw voetbalshirt en zelfs een roze voetbalshirt. In 1906 stond men echter voor een dilemma. Competitiegenoot Nottingham de Almagro had namelijk een voetbalshirt in dezelfde kleurencombinatie (zwart/wit). Beide teams besloten een wedstrijd te spelen om uit te maken wie deze clubkleuren zou mogen houden. Nottingham de Almagro won deze wedstrijd, waardoor Boca Juniors op zoek moest naar nieuwe clubkleuren. Men besloot de kleuren aan te nemen van de vlag van de boot die toen als eerste aanmeerde in de haven van La Boca. Dit bleek een Zweeds schip te zijn. Sindsdien is het Boca Juniors voetbalshirt blauw met een horizontale gele band over de borst.

Het Boca Juniors 3e voetbalshirt is bijna een letterlijke kopie van de Zweedse vlag. Dit voetbalshirt is donkerblauw en bevat een all-over print van het kruis uit de Zweedse vlag op de voorkant. Dit kruis heeft gele randen en bevat aan de onderkant een fading effect. Ook alle logo’s op het voetbalshirt zijn geel. De rechterborst bevat het adidas logo en de linkerborst het logo van de club. Hoofdsponsor BETSSON versiert het midden van het voetbalshirt. Het Boca Juniors 3e shirt heeft een overlappende hals met aan de zijkanten een blauwe lijn. Dit is ook de kleur van de adidas strepen op de schouders en de taping op de zijkanten van het tenue. In de nek op de achterzijde prijkt nog een detail. Hier staat een print van het oude Boca Juniors logo, welke gekenmerkt wordt door een schild met daarin de initialen van de club: CABJ. Het Boca Juniors derde tenue wordt gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje met blauwe adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de sokken van dit unieke voetbalshirt!

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Overlappende hals

Het adidas Boca Juniors 3e voetbalshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) is het voetbalshirt € 99,95! Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Boca Juniors 3e voetbalshirt 2024 in teken Zweedse vlag
Boca Juniors 3e voetbalshirt 2024 in teken Zweedse vlag
Boca Juniors 3e voetbalshirt 2024 in teken Zweedse vlag
Boca Juniors 3e voetbalshirt 2024 in teken Zweedse vlag