Retro voetbalshirts blijven altijd populair

De retro trend lijkt altijd wel te blijven bestaan. Door een retro voetbalshirt aan te trekken, beleef je weer even dat euforische moment, een kampioenschap, een belangrijke prijs of waan je je als je vroegere held. In Nederland hebben we het genoegen dat er een aantal echte retro merken in ons land gevestigd zijn. COPA Football staat al meer dan 15 jaar bekend om de productie van remakes van legendarische retro shirt en ook Cruyff Classics heeft unieke retro voetbalshirts in haar assortiment. De shirts van het laatste merk zijn overigens alleen geïnspireerd door tenues die ook daadwerkelijk door Nederlandse beste voetballer ooit gedragen zijn, zoals die van Ajax, Barcelona, Oranje, AC Milan en Paris Saint Germain.

Ook grote sportmerken zien inmiddels een markt voor de voetbalshirts van weleer. Zo lanceerde Nike afgelopen week een remake van het voetbalshirt van 1998-1999. Dit was niet zonder reden. Nike en Barcelona vieren dit jaar hun twintigjarige huwelijk en ter ere daarvan is dit het voetbalshirt van 1998-1999 opnieuw uitgebracht. Dit betreft namelijk het eerste Barcelona shirt dat door Nike werd geproduceerd. Het is ook het tenue waarin verschillende Nederlanders speelden, zoals de gebroeders de Boer, Kluivert, Reiziger, Bogarde, Cocu & Zenden, maar ook spelers als Rivaldo, Luis Enrique en Figo. Adidas lanceert al jarenlang retro voetbalshirts van clubs en landen waarvan het kledingsponsor is. Op deze retro shirt prijkt niet het performance logo van het Duitse sportmerk, maar de iconische trefoil, het logo dat door adidas van 1971 tot 1990 gebruikt werd en momenteel het logo van adi Originals is. We verwachten dat de retro trend de komende jaren nog wel door zal zetten en met name de grotere sportmerken hier nog meer kansen zien. Ook in de fashion is retro en vintage al jarenlang een trend. Een voorbeeld hiervan zijn de RVLT kleren. Revolution is zo'n merk waar retro en moderniteit hand in hand gaan. Het merk staat onder andere bekend om haar vette t-shirts, hoodies, overhemden en jassen met all-over print. Een voorbeeld van de echte jaren '80 look zijn de overhemden en t-shirts met all-over bloemenprint of de t-shirts met retro stripes!

Het zijn diezelfde elementen die we steeds meer voetbalshirts van clubs en landen terug zien komen. Retro, all-over prints, stripes, is dat de toekomst van de voetbalshirts? We zijn benieuwd! Ben je op zoek naar een gaaf retro voetbalshirt? Neem dan vooral een kijkje in deze SHOP!