Hoe word jij de ster van het Nederlands Elftal?

Het zat het Nederlands Elftal niet mee tijdens Euro 2021. Na zeven jaar afwezigheid op een eindtoernooi kon Oranje geen hoge ogen gooien en werd het in de achtste finale uitgeschakeld door Tsjechië. We hunkeren weer naar tijden dat sterren als Wesley Sneijder, Robin Van Persie, Arjen Robben en Rafael van der Vaart de lakens uitdeelden bij het Nederlands Elftal. Met deze grootmeesters behaalde Oranje de finale van het WK van 2010 en werd het derde tijdens het WK van 2014 in Brazilië. Deze sterspelers zijn vrijwel allemaal met voetbalpensioen.

Een Masterclass van Rafael van der Vaart

Alleen Arjen Robben slijt de laatste dagen van zijn carrière nog bij zijn jeugdliefde FC Groningen. Van Persie is vanaf dit seizoen de assistent van Arne Slot bij het vlaggenschip van Feyenoord & Sneijder en Van der Vaart zagen we tijdens het EK vaak terug als analist bij verschillende zenders. Van der Vaart ambieert voorlopig nog geen baan als trainer, maar vindt het wel belangrijk om zijn kennis te verspreiden. De voormalige middenvelder van Ajax, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Hamburger SV heeft zich dan ook aangesloten bij Grootmeesters.nl. Dit is een online platform, waarop je masterclasses van verschillende pioniers in hun vakgebied kunt streamen. Deze pioniers leggen in de masterclasses haarfijn uit wat er nodig is om de top te halen. In de eerste masterclass vertelt van Der Vaart over zijn jeugd en zijn carrière om je daarna stap voor stap tips te geven met betrekking tot de basistechnieken van het voetbal. Zo leer je nog beter de passen en schieten, een aanvaller weg te sturen met een steekpass, de perfecte corner te nemen, een ideale vrije trap te nemen, te koppen of een balletje te stiften en natuurlijk ook hoe je het beste ''hakje'' kunt geven. Helaas is talent alleen niet genoeg om de top te halen. In de masterclasses gaat Van der Vaart ook in op andere belangrijke voorwaarden om uit te blinken. Zo vertelt hij waarom een stabiele thuissituatie belangrijk is, dat mentaliteit minstens net zo belangrijk is als talent, maar ook welke verleidingen er op de loer liggen als voetballer en hoe om te gaan met trainers. In een andere masterclass vertelt de voormalige ster van Oranje waarom het belangrijk is om fit te blijven, en wat de verschillen zijn tussen het voetballen in verschillende landen. Na het volgen van de masterclass van Van der Vaart heb je hoe dan ook nog meer handvatten om de top te bereiken en een betere voetballer te worden. Of je ook echt de top bereikt, is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren.

Nog meer grootmeesters

Wil je helemaal geen voetbalgrootmeester worden, maar de beste zijn in een andere tak van sport? Ook voor andere doelgroepen biedt Grootmeesters verschillende masterclasses aan. Zo leer je van Ellen Hoog de ins en outs van het hockey, maar kun je ook masterclasses volgen van Guus Meeuwis en Trijntje Oosterhuis om de kneepjes van het zingen te leren. Of leer je van Monic Hendrickx hoe je het acteur vak onder de duim kan krijgen en geeft Ronald Giphart tips om een boek te schrijven. Alle masterclasses hebben als gemene deler dat ze inspirerend zijn en je er super veel van kunt leren.

Wil je zelf een grootmeester worden of je verdiepen in een specifiek vakgebied? Twijfel dan niet om direct lid te worden. Een lidmaatschap heb je al vanaf € 9,95 per maand en een losse masterclass (van één persoon) volg je al vanaf € 69,95! Je krijgt voor deze prijs niet alleen een masterclass, je mag ook nog eens huiswerk doen. Bij iedere masterclass zit niet alleen videocontent, maar krijg je ook een werkboek met opdrachten. Je bent immers nooit te oud te leren. Een lidmaatschap heeft extra voordelen. Met een lidmaatschap kun je namelijk alle masterclasses volgen en iedere maand worden er ook nog eens nieuwe masterclasses toegevoegd!

Wil je net zo'n ster worden als Van Der Vaart? Meld je dan direct aan voor een masterclass van Rafael van der Vaart en hopelijk zien wij jou dan terug op het EK van 2026, het WK van 2028 of een ander eindtoernooi, zodat we eindelijk weer prijzen kunnen pakken met Oranje!

Van der Vaart

Grootmeesters