2 maart 2018

adidas en Real Madrid lanceren speciaal icon retro voetbalshirt

Real Madrid en adidas hebben vandaag een speciaal retro shirt gelanceerd, het zogenaamde icon voetbalshirt. Dit shirt wordt door Real Madrid niet gedragen in de La Liga en Champions League wedstrijden dit seizoen. Het is puur en alleen een aanvulling op de al beschikbare Real Madrid collectie voor 2017-2018. Bovendien is het shirt duurder dan we gewend zijn van retro shirts of replica voetbalshirts. Meer weten over dit unieke shirt? Lees hieronder verder!

Het Real Madrid adidas ICON shirt heeft een echte retro look en is geïnspireerd door de voetbalshirts van Los Blancos in de jaren '60. Het shirt is geheel in stijl van het Real Madrid shirt van de jaren '60. De jaren '60 waren voor ''De Koninklijke'' direct succesvol. In 1960 won de club namelijk direct de Europa Cup I. Op Hampden Park in Glasgow versloeg Real Madrid Eintracht Frankfurt met maar liefst 7-3. Di Stefano scoorde drie doelpunten en de Hongaar Puskas was verantwoordelijk voor de andere vier doelpunten. Andere sterren van dit elftal waren spelers als Marquitos, Zarraga en Canario. Het icon retro shirt van Real Madrid is overwegend wit en wordt verder gekenmerkt door de paarse band over het midden van het tenue. Daarnaast is het icon shirt uitgerust met een ronde hals met een subtiele paarse lijn. Deze paarse lijn komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De rechter borst bevat het adidas performance logo en de andere borst is uitgerust met het logo van de Spaanse club. Hoofdsponsor Fly Emirates prijkt uiteraard op het midden van het shirt. In de jaren '60 had Real Madrid overigens nog geen kledingsponsor en hoofdsponsor.

Het icon retro shirt van Real Madrid is onderdeel van een speciale collectie die adidas lanceert voor de verschillende clubs, waarvan het kledingsponsor is. Ook voor Juventus, Manchester United en Bayern Müinchen lanceert het Duitse sportmerk een speciaal retro shirt. Deze retro shirts zijn vrij duur. Deze hebben namelijk een prijs van maar liefst € 110,-. De reden hiervan is dat het een limited edition collectie betreft.

Het nieuwe Real Madrid icon retro shirt kan je vanaf deze weken bestellen in deze SHOP!

Of scoor een ander Real Madrid retro shirt in deze winkel!