9 januari 2019

adidas lanceert voetbalshirt ter ere van 70ste verjaardag

Adidas bestaat als merk dit jaar zeventig jaar en viert dat natuurlijk uitbundig. Ter ere van de zeventigste verjaardag heeft adidas AG ook een special edition voetbalshirt uitgebracht. Hoewel de wortels voor het sportmerk al ongeveer honderd jaar geleden werden gelegd, registreerde Adolf Dassler zijn onderneming als zijnde adidas officieel op 18 augustus. Op 18 augustus 2019 viert het merk dus officieel haar zeventigste verjaardag, maar de nieuwe collectie is alvast een voorproefje op het feest. Dit voetbalshirt wordt niet door teams gedragen en betreft dus puur en alleen en limited edition voetbalshirt voor de echte fan van het merk! We bespreken hieronder het design!

Het nieuwe adidas voetbalshirt ter ere van het 70 jarig bestaan van het Duitse sportmerk uit Herzogenaurach blijft bij haar roots. Het shirt is namelijk geheel in stijl van de typische kleuren van het voetbalshirt van Die Mannschaft. Het shirt is voornamelijk wit en bevat een design van dunne, verticale strepen. Het shirt bevat namelijk verticale banen, waarin telkens drie adidas strepen zijn verwerkt. De drie strepen zijn natuurlijk het trademark van adi en deze komen ook weer terug op de schouders en mouwen van het voetbalshirt. Rondom de ronde hals bevinden zich ook een rode en zwarte band. Het performance logo van het merk prijkt op de rechter borst en de andere borst bevat het geboortejaar van het merk in de iconische kleur van de adidas Originals logo (de trefoil) en de kleur van de schoenendozen van de schoenen van het merk.Deze is licht blauw. Verder bevat het midden van het shirt de letters LXX. Dit is het latijns voor 70. Ook de achterkant van het voetbalshirt van adi bevat nog een speciaal detail. Hier prijkt namelijk nummer 70. Dit rugnummer is monochroom op het shirt aangebracht en heeft dus dezelfde kleur als het voetbalshirt, waardoor het niet super opvallend is. Uiteraard zijn de tenues ook weer uitgerust met de adidas Climacool technologie! Adidas heeft overigens ook al een rijke historie als het gaat om logo's en daar schreven we vorige week een blog over! Of check het trainingspak! 

Check hieronder de foto's van dit special edition shirt! Wat vinden jullie ervan? Ben je fan van dit shirt? Dit voetbalshirt kan je direct bestellen in deze SHOP of de officiële SHOP van adidas. Directe levering gegarandeerd!