31 december 2018

De geschiedenis van het adidas logo - Adidas bestaat in 2019 70 jaar

Adidas viert in 2019 haar zeventigste verjaardag en ter ere daarvan lanceert het Duitse sportmerk uit Herzogenaurach een speciale collectie met onder andere een voetbalshirt, een hoodie en sneakers die in het teken staan hiervan! Deze items zullen allemaal het adidas performance logo bevatten, zoals we dat nu kennen. In de afgelopen zeventig jaar is dit echter niet altijd het logo van adi geweest. In dit blog bespreken we de logo’s die het Duitse sportmerk gehad heeft. De bekendste zijn de trefoil (het adi Originals logo) en het performance logo, maar er zijn er nog een aantal! Lees en huiver.

Adidas is door Adolf Dassler opgericht. De Duitser maakte in de bijkeuken van zijn moeder in Herzogenaurach sportschoenen. In juli 1924 hielp ook zijn broer Rudolf en samen startten zijn de Dassler Brother Shoe Factory. In 1947 kregen de broers mot met elkaar. Rudolf begon een nieuw bedrijf dat vandaag de dag bekend staat als Puma en Adolf registreerde zijn bedrijf op 18 augustus 1949 als adidas AG. Op 18 augustus bestaat het merk dus officieel 80 jaar. Het eerste adidas logo bestond uit een voetbalschoen met daaronder de naam van het merk. De d werd naar boven doorgetrokken, waardoor er twee strepen ontstonden. Van dit logo was ook nog een variant. Boven dit logo staat de naam van Adolf Dassler in een boog. In 1971 lanceerde het merk vervolgens een nieuw logo. Dit logo staat vandaag de dag bekend als het adidas trefoil logo. Dit is het huidige logo van adidas Originals. Dit logo is opgebouwd uit drie bladen met daaronder de drie strepen van adidas. Dit logo stond begin jaren ’70 symbool voor de groeiaspiraties van het bedrijf. Het huidige adidas logo werd in 1990 geïntroduceerd. Voor dit logo geldt: ‘’What you see is what you get.’’ Dit logo staat symbool voor een berg en bestaat uit drie adidas strepen met daaronder de naam van het merk. In 2002 bracht adidas een speciaal logo uit voor de lifestyle producten. Dit werd het adidas NEO logo genoemd. Ook in 2005 lanceerde adidas nog een logo dat alleen uit drie horizontale strepen bestaat met daarnaast de naam van het merk.

Check hieronder alle logo’s uit de historie van het merk. We gaan er vooralsnog vanuit dat het huidige performance logo op de kleding ter ere van het 70 jarig bestaan zal staan. Welk logo heeft jullie voorkeur? Laat het ons weten!

Bestel je nieuwste adidas voetbalshirt altijd in deze winkel!