17 juli 2018

Kroatië Mala Zemlja, Veliki Snovi & 1998 t-shirts mateloos populair

Kroatië is momenteel hot! Het land van bondscoach Zlatko Dalic reikte tot de finale van het WK van 2018 in Rusland tot de finales, maar verloor hierin van Frankrijk met 4-2. De officiële Kroatië voetbalshirts van Nike zijn momenteel vrijwel overal uitverkocht. Niet alleen de goede prestaties van het elftal tijdens het WK lagen hieraan ten grondslag, ook het design van het tenue was overweldigend. De tenues waren namelijk geïnspireerd door de voetbalshirts van 1998. Dit zijn de tenues waarin het Kroatische elftal de derde plaats behaalde tijdens het WK in Frankrijk. Ook toen werden Les Bleus wereldkampioen. Omdat de Kroatië tenues overal uitverkocht zijn en het design van de tenues van '98 nog steeds populair zijn, heeft Retake een nieuwe t-shirt lijn gelanceerd, die geheel in het teken staat van het succes van Kroatië.

Kroatië Mala Zemlja, Veliki Snovi t-shirt & 1998 Kroatië retro t-shirt

De nieuwe Kroatië lijn van Retake bestaat uit een tweetal designs. Het eerste design betreft de t-shirts met daarop de leus van de supporters van het land: ''Mala Zemlja, Veliki, snovi!'' Deze t-shirts zijn zowel in de kleuren van de Kroatische vlag, als in de andere kleuren van de voetbalshirts van het land uitgebracht. De shirt zijn dus in de kleuren rood, wit, zwart en blauw te bestellen. Deze shirts bevatten over de body van de shirts deze leus. Deze leus betekent: ''KLEIN LAND, GROTE DROMEN.'' Na een tweede plek op het WK mag dat ook wel gezegd worden. Kroatië telt namelijk slechts iets meer dan vier miljoen inwoners. Een finaleplaats mag daarom zeker een prestatie van wereldformaat genoemd worden. Deze tekst prijkt op de shirts weer geheel in stijl van de kleuren van de Kroatische vlag en is rood/wit/blauw. Deze t-shirts bevatten op de linker borst ook een print van het logo van de Kroatische voetbalbond. Dit betreft een vintage embleem. Retake heeft ook een variatie van deze t-shirts gelanceerd. De shirts zijn namelijk ook beschikbaar met de namen en nummers van sterspelers als Modric, Mandzukic, Rakitic en Perisic. De print van de namen en nummers van de spelers is geheel in stijl van de officiële bedrukking, die de spelers gedurende 2018-2019 op het shirt dragen. Daarnaast heeft het sportfashion merk een versie met daarop de namen en rugnummers van alle Kroatië spelers, die geselecteerd waren voor het WK van 2018 in Rusland.

Een ander populair shirt is het shirt dat is geïnspireerd door het Kroatie voetbalshirt van 1998. In dit jaar had het land een blauw uitshirt met aan de zijkanten het bekende checkerboard patroon van rode en witte blokken. Dit patroon komt geheel terug op de retro 1998 Kroatië t-shirts van Retake. Deze t-shirts zijn blauw en hebben aan de zijkanten het blokkenpatroon. Op het midden van de borst van deze shirt prijkt een vintage logo van de voetbalbond van het land en verder zijn deze shirts uitgerust met een crew neck. Ook voor deze shirts heeft het merk versies met namen en nummers van spelers. Niet alleen shirts met de namen en nummers van de huidige Kroatië selectie zijn beschikbaar, ook shirts met de namen en nummers van Kroatië sterren van 1998, zoals Suker, Bilic, Kovac, Seric, Prosinecki en Krpan.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Kroatië t-shirts van het merk Retake of check het WK 2018 thuisshirt en uitshirt.

Goedkoop Kroatië shirt bestellen

De goedkope Kroatië t-shirts van Retake kan je altijd bestellen voor kinderen en volwassenen. Deze shirts bestel je al vanaf een prijs van € 24,95 en alle shirts zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL, XXL, 3XL en 4XL. Ben je op zoek naar andere producten van het land? Check dan ook het overzicht met beschikbare Kroatië producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel je Kroatië shirt in deze SHOP!