Januari - de maand van goedkope voetbalshirts en korting

Januari is altijd een spannende maand in het voetbal. Qua wedstrijden is het allemaal niet zo boeiend. In Engeland waren er een aantal derby's, maar de wedstrijden op het hoogste toneel (de Champions League) zijn pas weer in februari. De clubs maken zich momenteel op voor deze clashes en trekken waar het kan nieuwe spelers aan. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat deze spelers nog geen wedstrijden in het miljardenbal gespeeld hebben. Een transfer van een speler betekent ook een boost in de verkoop van het voetbalshirt van de club en de speler. We zagen het bij Ronaldo! Op de dag van zijn transfer naar Juventus werden maar liefst 520.000 tenues met zijn naam en nummer verkocht.

Het binnen halen van een talent of sterspeler levert hoe dan ook een boost in de verkoop van merchandising op. Voor deze clubs is het dan nog geen noodzaak om de tenues met korting aan te bieden. Zitten er geen transfers in de planning, dan is het andere koek. Het voetbalshirt is vaak al in mei of juni gelanceerd en kan dus bijna als ''oud'' gezien worden. Zeker wanneer clubs wat minder presteren, dalen de verkoop van de voetbalshirts. Wanneer er een overstock is van de voetbalshirts, dan is de enige remedie deze voetbalshirts in de sale te doen. Dat is ook wat we rond deze periode veel zien. Clubs gooien namelijk massaal hun tenues in de uitverkoop. Ajax geeft bijvoorbeeld een korting van 20% op haar uitshirts en ook FC Utrecht en AZ geven korting op hun uittenues. Bij Feyenoord en PSV is de druk schijnbaar wat minder groot. Deze bieden de tenues nog steeds aan voor de volle prijs. De volle prijs is tegenwoordig bij tenues van adidas (onder andere de kledingsponsor van Ajax & Feyenoord) maar liefst € 90,-. Dan heb je nog geen eigen naam en nummer op de shirts. Hier moet je vaak nog een extra bedrag van € 15,- tot € 20,- voor betalen. Ben je op zoek naar een shirt van deze clubs dan ben je buiten de saleperiode al snel € 100,- kwijt.

Gelukkig is januari de maand van de uitverkoop en kunnen we met name in de eerste maanden van het jaar goedkope voetbalshirts scoren. Een andere trend die we de laatste maanden zien, is dat voetbalshirts van eerdere seizoenen tegen een spotprijs besteld kunnen worden. We vermoeden dat er ten tijde van de lancering van het shirt teveel shirts geproduceerd zijn en sportmerken als adidas, Nike en Puma deze nu tegen dumpprijzen aanbieden bij winkels en webshops. Als we internet afstruinen komen we zelfs officiële voetbalshirts van slechts € 10,- tegen. Vaak hebben deze shops in deze maand ook nog een exclusieve kortingscode van 10 tot 15%, waarmee je extra korting scoren. Zo'n kortingscode staat overigens vaak alleen in de nieuwsbrief of op de social media kanalen van deze webshops vermeld. Vaak zijn ze lastig te vinden. Willen deze winkels dan niet dat je de kortingscode gebruikt? Waarom hebben deze webshops dan überhaupt een kortingscode? Gelukkig zijn er websites die een perfect overzicht geven van welke kortingscodes er bij welke webshops gebruikt kunnen worden. Één van die websites is Shopkorting.nl. Dit is een zogenaamd cashback platform waar je niet alleen een unieke kortingscode en acties vindt voor online aankopen, maar ook nog eens geld terug krijgt op je rekening als je via Shopkorting.nl bestelt. Win-win dus! Shopkorting heeft zelfs een speciale pagina met een exclusieve Voetbalshop.nl korting, waarop een overzicht staat met kortingen bij voetbalshop. Daar houden we van! 

Anyway, januari is niet alleen de maand waarin verschillende spelers van club veranderen en waarin de spelers weer opgeladen zijn voor de tweede seizoenshelft. Het is ook de maand, waarin je lekker goedkoop voetbalshirts kunt bestellen. Soms is het even zoeken. Echter wie zoekt, zal vinden. Gelukkig zijn er van die websites als shopkorting.nl. Medio april/mei worden overigens al de eerste tenues voor 2019-2020 gelanceerd. Ook daar kijken we naar uit. Wij maakten eerder al een lijstje met de belangrijkste voetbalshirts releases voor dit jaar.