Het portfolio topclubs van adidas, Nike en Puma vanaf 2019-2020

Vanaf 2019-2020 gaan er weer wat veranderingen plaatsvinden. Een aantal topclubs heeft namelijk vanaf volgend seizoen een nieuwe kledingsponsor. Twitteraar @Sportix_Kits maakte een visual van het portfolio van de drie grote sportmerken (adidas, Nike & Puma). Adi heeft vanaf juli ook Arsenal onder haar hoede. Beide partijen tekenden een langjarig contract. Het portfolio van adidas bevat ook Real Madrid, Juventus, Manchester United en Bayern München. Bij Nike vinden er weinig veranderingen plaats. Met clubs als Barcelona, Paris Saint Germain, Chelsea, Tottenham Hotspur, AS Roma, Inter Milan en Atletico Madrid heeft de club een sterke portefeuille. Wel verliest het merk Manchester City. Hoewel de deal nog niet helemaal officieel is, heeft het er alle schijn van dat The Citizens overstappen naar Puma. Het Duitse sportmerk verzorgt ook de tenues van Borussia Dortmund, AC Milan, Olympique Marseille, Valencia en Palmeiras.

In het overzicht van @Sportix_Kits zijn geen Nederlandse clubs opgenomen. Nike verzorgt in de Eredivisie alleen de tenues van De Graafschap. Dit is echter een deal van een andere categorie dan die van de topclubs. Hetzelfde geldt voor de deal die Puma heeft met FC Groningen. Adidas verzorgt de tenues van Ajax en Feyenoord in Nederland. Echter dit zijn geen sponsordeals uit het topsegment van adidas. Opvallend genoeg heeft @Sportix_Kits wel de Braziliaanse clubs Flamengo en Palmeiras in zijn overzicht verwerkt. Van ons hoeft dit niet persé. Vraag is dan ook wat de merken definiëren als een topclub. Zeker is dat de drie grote sportmerken voor de topclubs in het portfolio vaak een speciaal 3e shirt / Europees shirt lanceren, die niet gebaseerd is op een standaard template. Laten we dat dus als uitgangspunt nemen.

Check hieronder de visual van het portfolio van adidas, Nike en Puma. Dit is echter alleen een overzicht van de clubs. Deze merken sponsoren ook nog tal van nationale voetbalbonden! De eerste nieuwe voetbalshirts voor 2019-2020 worden medio april/mei al gelanceerd. Dan hebben we weer nieuws. Wil je altijd het nieuwste voetbalshirt bestellen? Koop het exclusief in deze SHOP!